Прокуратурата отговори на писмото на председателя на парламентарната група на

...
Прокуратурата отговори на писмото на председателя на парламентарната група на
Коментари Харесай

Градският прокурор на София отговори на Пеевски: Дело Кешгейт в СГП няма

Прокуратурата отговори на писмото на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, в което той попита за какво държавното обвиняване не оповестява данни за инспекции в президентството. Изявлението пристигна от Софийския градски прокурор Илияна Кирилова.

" Дело " Кешгейт " в Софийската градска прокуратура няма. Ако е имало нещо в Специализираната прокуратура, ние сега вършим проверка на тези каузи, защото получихме една голяма численост. А що се отнася президента Радев, знаете, че има едно решение на Конституционен съд и там сега няма какво да се направи, до момента в който господин Радев е държавен глава ”, съобщи Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

По-рано Пеевски настоя способените органи да осведомят за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които неведнъж е писано и говорено в общественото пространство.

Разкритията, поради които Пеевски дефинира президентството като " тъмна институция, цялостна с доста кеш ", станаха известни като " Кешгейт - пътят на Копринката " (от името на президентския консултант Николай Копринков), напомня.

Преди седмица депутатът от Движение за права и свободи разгласи, че ще търси информация за “пътя на Копринката ” и така наречен " Касиери " на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев в служебните държавни управления на Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР