Прокуратурата направи скандални разкрития за двама полицаи, хванати с подкуп

...
Прокуратурата направи скандални разкрития за двама полицаи, хванати с подкуп
Коментари Харесай

Прокуратурата със скандални разкрития за двама полицаи, хванати с подкуп в Благоевградско

Прокуратурата направи скандални разкрития за двама служители на реда, хванати с рушвет в Благоевградско.

Униформените чиновници са от Главна дирекция " Национална полиция " и против тях е формирано дело, оповестиха от държавното обвиняване на брифинг. 

От прокуратурата в Благоевград разкриха елементи за случай, при който униформените са взели 500 лв. рушвет от лидер на камион, претрупан с дървесина.

Той бил видян и спрян на пътя от Банско към Симитли от двама полицейски чиновници. Те му обяснили, че документът му за транспорт е изминал, а глобата за това нарушаване доста сурова. Обясни наблюдаващият прокурор по делото Ивайло Филипов. 

" Водачът на товарния автомобил, мощно обезпокоен попитал за вид да се реши този въпрос ", обърнал се водачът на автомобила към униформения чиновник, който спрял за инспекция камиона. 

" Ако става въпрос за 10-20 лв., няма какво да приказваме ", дал отговор служителят на реда. 

В отговор водачът на камиона обяснил, че има 500 лв. в себе си. По късно той предал сумата на служителите на реда, дружно с документите си. 

Междувременно дошъл притежателят на транспортната компания, който бил извикан на място. Обяснено му било, че глобата за нелегално превозване на дървесина и сеч е 20 000 лв. и конфискация на МПС-то. 

" Но тук попаднали на костелив орех, защото притежателят на превозваческата компания бил надълбоко уверен, че не е в нарушаване и, че няма защо да се тормози. В тази връзка им дал отговор да вършат каквото решат, и каквото смятат за редно съгласно тях ", описаха от държавното обвиняване. 

Единият от служителите на реда декларирал, че казусът може да бъде решен против 1500 лв., само че шефът на транспортната компания от Гоце Делчев още веднъж отказал да договаря за претенции рушвет. 

В последна сметка водачът на камиона е бил освободен без глоба и двамата служители на реда тръгнали към София.

При спускането от " Предела " в региона на село Градево те забелязали движещ се пред тях лек автомобил Опел " Астра " и подали звуков и светлинен сигнал. Леката кола спряла, а зад нея патрулката. Униформените поискали документите за инспекция на лидера. Зад кормилото на опела бил жител на Симитли, който пътувал дружно с внучето си, 12-годишно момиче. Преди това бил в Банско с цел да закупи новородено теленце. Всички документи били постоянни, само че служителите на реда забелязали теленцето на задната седалка на автомобила и декларирали, че водачът е в нарушаване, защото транспортира животно без ушна марка. Полицаите декларирали, че са в акция против противозаконен транспорт на животни и дървесина. Санкцията за това нарушаване била към 2000 лв., събаряне на регистрационните табели на автомобила, конфискация на МПС-то, при което жителят се ужасил и споделил:

" Ще го пусна това теленце да избяга, не ми взимайте колата. Нямам парите, които би трябвало да дам за тази санкция 2000 лв., какво да вършим ", попитал водачът спрелите го служители на реда. 

Започнали договаряния. Водачът оповестил, че в него има 100 лв., а служителите на реда му дали отговор:

" Не е задоволително, вдигни мизата " и поискали 500 лв., изясняват от прокуратурата. Мъжът обяснил, че няма тези пари у него, само че живее наоколо и по този начин всички се натоварили по колите и тръгнали към дома на водача. Отишли до кв. " Ураново ", в това време водачът се обадил на щерка си да подготви наличните 500 лв., които заделил за дърва, и да ги чака на кръстовище в Симитли. 

Шофьорът взел парите от щерка си и подал в ръката на единия полицейски чиновник през прозореца на патрулката. Щом получили сумата, двамата униформени се потеглили в София и пристигнали в столицата няколко часа по-късно. 

Няма записи за този ден 17.11. от боди камерите и от патрулката, оповестиха от прокуратурата. Няма данни и от джипиес системата на патрулката. Установяват се аргументите за това. 

Още същата вечер и на идващия ден са подали тъжби в районните ръководства на Министерство на вътрешните работи.

Първи подава тъжба синът на жителя на Симитли, който се обадил на номер 112 и се оплакал, че татко му е бил заплашван от служител на реда с думите: " Да не смееш да кажеш някъде, тъй като ще те намерим ", разкриха от прокуратурата. 

От държавното обвиняване оповестиха и за формирано дело за машинация. То е за продажба на артикули за бита от реномирани търговски марки.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР