Прокуратурата изпрати в 46-ото Народно събрание становище срещу законопроекта за

...
Прокуратурата изпрати в 46-ото Народно събрание становище срещу законопроекта за
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе в НС становище срещу промените в Закона за съдебната власт

Прокуратурата изпрати в 46-ото Народно заседание мнение против законопроекта за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

Той беше показан за публично разискване на 01.09.2021 година
 Спецпрокуратурата забрани изнасянето на информация за Пеевски, признават от ДАНС Спецпрокуратурата забрани изнасянето на информация за Пеевски, признават от ДАНС
Специализираната прокуратура не ни разреши да оповестим информация за някогашния народен представител Делян Пеевски. Това съобщи заместник-председателят...

" Приемането му ще засегне в отрицателен аспект съдействието с Европейската прокуратура и ще докара до декаданс в противодействието на проведената престъпност, корупцията по високите етажи на властта и тероризма ", считат от прокуратурата.

Оттам показаха мнение, че с помощта на работата на Специализираната и на Апелативната профилирана прокуратури, Европейска комисия приключи наблюдението по Механизма за съдействие и инспекция, отнасящ се до противодействието против проведената престъпност.

" Действията на Специализираната прокуратура (СП) доведоха до внезапен спад на така наречен " телефонни измами ", които ощетяваха годишно стотици и даже хиляди български жители. По следствия на СП за първи път се стигна до изговаряне и на неоправдателни присъди за тероризъм ", се показва в известието.

От институцията считат, че все още липсва настояща и справедлива оценка на въздействието на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.
 От Спецпрокуратурата на митинг поради измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс От Спецпрокуратурата на митинг поради измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс
Магистратите и чиновниците от Специализираната прокуратура излязоха на безмълвен митинг поради признатите на първо четене от парламентарн...

Нямало и изясненост и какво ще се случи с обезпеченията по реда на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОНПИ) и по член 72 Наказателно-процесуален кодекс, които възлизат на към 3 милиарда лева и за които има данни, че са закупи по незаконен метод.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР