Прокуратурата е привикала председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов

...
Прокуратурата е привикала председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Прокуратурата разпитва Тошко Йорданов по сигнала му за министър Йоловски

Прокуратурата е привикала ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов да даде показания по неговия сигнал за хипотетични закани против министъра на електронното ръководство Александър Йоловски от страна на Кирил Петков и Божидар Божанов.

По случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане, а.

Има Такъв Народ са сезирали прокуратурата по случая поради това, което министърът е разказал пред ръководителите на парламентарни групи в последния ден на предизборната акция преди първия тур на локалните избори - деня на прословутия отчет на ДАНС, " развързал ръцете " на ЦИК да забрани потреблението на устройствата на 29 октомври.

В разгара на абсурда Йоловски беше в Народното събрание, където е дал информация за напълно различен случай - че е подлаган на напън и закани по отношение на хипотетични публични поръчки за 650 млн. лева

Както Божанов, по този начин и Петков отхвърлят да са заплашвали министъра.

" Никога не съм приказвал с този министър за никакви суми, никакви поръчки, нямам концепция за какво е със засилена защита ", споделя някогашният министър председател пред " Дневник " по отношение на обвиняванията.

Божанов дефинира като " безспорни неистини " намеците, че е забъркан в сходна скица.

" Това са безспорни неистини. Никога не е имало подобен диалог - нито сме обсъждали поръчки, нито е имало закани за каквото и да било. Ще спомагам оптимално на способените органи за определяне на истината. Нямам никаква визия каква е повода за такива изказвания. Надявам се всичко това да е неуместно неразбирателство, а не част от политически сюжет ", написа той във Фейсбук.

До този миг министърът не е давал обществена информация за това по какъв начин е заплашван и за какво. Йоловски продължава да е член на кабинета " Денков ", той удостовери и сигурността на машините за гласоподаване преди втория тур на изборите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР