Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson планира да съкрати около 1400

...
Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson планира да съкрати около 1400
Коментари Харесай

Още съкращения: Ericsson се разделя с 1400 работни места

Производителят на телекомуникационно съоръжение Ericsson възнамерява да редуцира към 1400 работни места в Швеция като част от световния проект за понижаване на разноските, оповестява Reuters. По-рано компанията разгласи проекти да понижи разноските си с 880 милиона $ до края на 2023 година, защото търсенето се забавя на някои пазари, в това число Северна Америка.

Съкращения на работните места ще има и в други страни, които евентуално ще бъдат оповестени през идващите дни, споделиха два източника пред изданието.

За последно Ericsson направи огромни съкращения през 2017 година, когато уволни хиляди чиновници и се концентрира върху проучванията, с цел да извади компанията от загубите.

Технологичният колос преговаряше с профсъюза на чиновниците си в Швеция в продължение на месеци по какъв начин да се оправи с намаляването на разноските.

Вече е реализирано съглашение с шведските синдикати за това по какъв начин да се ръководи намаляването на личния състав, сподели представител, добавяйки, че компанията има намерение да направи съкращенията посредством доброволна стратегия.

Припомняме, че през последния месец новините за съкращаването на хора в разнообразни браншове не стопират. Пример са фирмите, които към този момент оповестиха намаляването на личния състав, като Meta, Microsoft, Ford, Disney, IBM и други. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР