Производителят на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България, част от чешката КОРАДО

...
Производителят на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България, част от чешката КОРАДО
Коментари Харесай

КОРАДО-България с 86% ръст на печалбата през първото шестмесечие

Производителят на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България, част от чешката КОРАДО Груп, разгласи през днешния ден финансовите си резултати за първото полугодие на 2022 година

Компанията регистрира нарастване на приходите с 21% и на облагата с 86% по отношение на същия интервал на 2021 година

Този резултат е доста повлиян от нарасналите цени на продуктите заради скока на цените на суровините, силата и превоза, показват от компанията.

За разлика от първото полугодие на 2021 година, същият интервал на 2022 година отбелязва прочут спад в продажбите - 16%, като главната причина е в невиждано положителното показване на КОРАДО-България през първото полугодие на 2021 година Тогава компанията не съумя да създава задоволително бързо и натрупа голямо количество поръчки.

Компанията майка продължава политиката си на поддръжка към дъщерното си сдружение в България, генерира по-голямата част от продажбите и компенсира спада в продажбите в Югоизточна Европа.

Украинският пазар беше отворен още веднъж за КОРАДО-България, стартирайки с дребни доставки. Компанията майка, от своя страна, възвърне продажбите си на алжирския пазар, получени бяха първите поръчки от Канада.

Бурното геополитическо развиване, завръщането на COVIS и възходящите лихвени проценти вършат компанията в известна степен скептична в прогнозите в кратковременен проект.

Ръководството обаче е по-оптимистично в средносрочен и дълготраен проект въз основа на някои стопански прогнози и заради мощната финансова позиция на КОРАДО Груп с нейното ниско равнище на задлъжнялост.

Очаква се решението на Надзорния съвет на КОРАДО-България за 0.10 лева дял за акция (общо 1 316 861 лева.) за първото полугодие на 2022 година да бъде утвърдено от Общото заседание на акционерите, свикано на 14 септември в Стражица.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР