Производителите на мобилна електроника от Китай пресметнаха, колко по-скъпи ще

...
Производителите на мобилна електроника от Китай пресметнаха, колко по-скъпи ще
Коментари Харесай

Китайските производители на смартфони изведоха формулата за цените: 5G+500

Производителите на мобилна електроника от Китай пресметнаха, какъв брой по-скъпи ще бъдат телефоните с поддръжката на мобилните мрежи от пето потомство. Според DigiTimes, нарастването на цените на 5G телефоните би трябвало да бъде задоволително за потребителите и да обезпечи нужните приходи на производителите.

Според тези разбори и прогнози, себестойността на бъдещите 5G смарт телефони ще бъде с към $74-$80 по-висока в съпоставяне със в този момент съществуващите 4G модели . Това е с 500 китайски юана повече и аналитиците побързаха да разгласят новата формула за установяване на цената: „5G+500“. В тази сума са включени $50 за 5G модемите и процесорите. Останалите $30 ще бъдат изразходвани за антени, платки и други сходни.

Цената на първата вълна 5G смарт телефони би трябвало да включва и 20-те % облага, която би трябвало да бъде добавена към тяхната себестойност. Производителите смятат, че тази формула демонстрира цената, която ще им разреши да запазят растежа на продажбите, и която ще е допустима за потребителите.

Най-бурното развиване на 5G мобилните устройства и онлайн услугите за тях се чака да стане точно тази година. Големите производители на чипове, в това число Qualcomm, MediaTek, Intel, HiSilicon Technologies, Samsung Electronics и Unigroup Spreadtrum & RDA към този момент оповестиха своите 5G решения за първата половина на 2019 година. Qualcomm, MediaTek и Intel към този момент показаха свои 5G чипове през втората половина на 2018 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР