Програмата за ускорена ваксинация във Великобритания може да позволи премахването

...
Програмата за ускорена ваксинация във Великобритания може да позволи премахването
Коментари Харесай

Борис Джонсън представи плана за връщане на Великобритания към нормалното

Програмата за ускорена имунизация във Англия може да разреши премахването на рестриктивните мерки за обществени контакти в края на юни, съгласно " внимателната, само че необратима " пътна карта, оповестена от английския министър председател Борис Джонсън, оповестява организация EFE.
Неговият проект при понижаване на хоспитализациите и смъртните случаи и при положение, че не пораждат нови разновидности на ковид, които заплашват успеваемостта на имунизациите, ще стартира на 8 март с обновяване на присъствения образователен развой и ще приключи, при най-хубавия вероятен сюжет, на 21 март, за " всички законови ограничавания за обществени контакти " и зелена светлина за огромни събития.
 Отговорът по кое време ще свърши коронавирусът и ще пристигна остарялото обикновено Отговорът по кое време ще свърши коронавирусът и ще пристигна остарялото обикновено
Наясно ли сте по кое време ще приключим с ковид като общество - в България, в Европа, по света? Ако не сте се замисляли, доста е просто...
Графикът, детайлизиран от Джонсън в английския парламент, остави някои пропуски, които би трябвало да бъдат запълнени - да вземем за пример по кое време ще се възобновят интернационалните пътувания, основен аспект за моторите на стопанската система като туризма и самолетните компании, написа БГНЕС.
Британското държавно управление продължава да обмисля ограничения за понижаване на риска от импорт на рискови разновидности на ковид и ще разгласи съответна тактика в тази област на 12 април. Несъществените интернационалните пътувания ще продължат да бъдат неразрешени най-малко до 17 май.
Все още не е открито каква ще бъде политиката във връзка с безвредната отдалеченост сред хората на публични места, наложителното потребление на маска или рекомендациите за работа от разстояние.
Въвеждането на документи за имунизация и негативни проби за подкрепяне на отварянето на избрани браншове също виси във въздуха. Джонсън увери, че тези въпроси са в развой на изследване, макар че има подозрения в аспекти като неприкосновеността на персоналния живот или дискриминирането, която те могат да генерират.
" Краят в действителност се вижда. Тази нещастна година ще отстъпи място на напълно друга пролет и лято, несравнимо по-добра от сюжета, който виждаме към нас през днешния ден ", сподели Джонсън пред депутатите.
 Англия: Спад на Covid хоспитализациите след имунизация Англия: Спад на Covid хоспитализациите след имунизация
Приемът в болница понижава доста до четвъртата седмица след първата доза ваксини против ковид на фирмите Pfizer/BioNTech и...
Англия е въвела съвсем 18 милиона дози ваксина против ковид, като там всеобщо се имунизира с оксфордската ваксина (на AstraZeneca). Очаква се до 15 април да бъдат имунизирани хората над 50 години, а преди края на юли и на всички възрастни.
В речта си в Камарата на общините Джонсън отбрани позицията, че наличните данни досега поддържат тактиката за отсрочване на втората наложителна инжекция, както на имунизациите AstraZeneca, по този начин и на Pfizer, с цел да се ограничи въздействието на пандемията върху системата с оптимален брой хора с някакъв имунитет допустимо най-скоро.
Изследване, оповестено от Health System of England (PHE), демонстрира, че първата доза от препарата на Pfizer понижава хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19 с повече от 75% измежду хора над 80-годишна възраст. Друго изследване, извършено от шотландската здравна система, открива, че четири седмици след приемане на първата доза ваксина AstraZeneca, рискът от хоспитализация е понижен с 94%, до момента в който понижава с 85% сред 28 и 34 дни след приемане на доза от Pfizer.
Правителственият медицински консултант за Англия Крис Уити акцентира, че тези данни " поддържат " тактиката на изпълнителната власт. Въпреки актуалната успеваемост на имунизациите, " няма път към Англия с нула COVID-19, нито до свят с нула COVID-19 ", предизвести той. Имунизацията в никакъв случай няма да бъде 100 % ефикасна, ще има хора, които ще решат да не бъдат имунизирани и вирусът ще мутира в бъдеще, тъй че равнището на инфекциите ще се възвърне до известна степен сега, в който рестриктивните мерки бъдат отстранени, или в този момент, след шест месеца или след девет месеца, заключи Уити. Въпреки всичко, " не можем да продължаваме безпределно с ограничавания, които отслабват стопанската система ни, физическото и психическото ни богатство, както и жизненоважните благоприятни условия на децата ни ", акцентира той.
Деескалацията на ограничения ще се извърши по принцип хомогенно в цяла Англия, а Шотландия, Уелс и Северна Ирландия следват личните си пътни карти макар че министър председателят не изключи, че в даден миг могат да бъдат наложени локални ограничавания, с цел да се спре разпространяването на някои нови вид на вируса.
 Започва последователно намаляване на ограниченията във Англия Започва последователно намаляване на ограниченията във Англия
План от четири стадия може да докара до цялостното унищожаване на коронавирусните ограничавания във Англия до 21 юни. Това разгласи преми...
Облекчаването на рестриктивните мерки ще се извърши на четири стадия, разграничени от пет седмици. Това ще разреши разбор на данните за развиването на пандемията и ще уведоми засегнатите браншове най-малко една седмица авансово. Дали ще се пристъпва към нова фаза на охлабване на ограничения зависи не преди всичко от броя на ежедневните инфекции - решенията ще се съсредоточат върху въздействието на COVID-19 върху здравната система и броя на смъртните случаи.
През март колежите и университетите ще отворят още веднъж вратите си със задължението учениците от междинното учебно заведение да се явят на два седмични теста и ще всички действия навън ще бъдат позволени.
От 12 април британците ще могат да се върнат във фризьорските салони, фитнес зали, музеи и библиотеки, а на 17 май, в случай че всичко върви по проект, ще се отворят питейните заведения и заведенията за хранене, както и игрища с до 10 000 фенове.
Последната стъпка ще се състои на 21 юни, когато всички обществени ограничавания ще бъдат отстранени, нощните клубове ще се върнат на работа и ще бъдат позволени огромни събития, като музикални фестивали, макар че е вероятен вид, който да изисква тест за достъп до тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР