„Програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“

...
„Програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“
Коментари Харесай

Борисов: Програмата „Топъл обяд“ е финансово обезпечена до к...

„ Програмата „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка “ e финансово обезпечена до края на годината. За задачата осигуряваме 39 милиона лв., с което ще бъде помогнато на 60 000 уязвими жители по програмата ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното постоянно държавно управление съвещание.

Министерският съвет одобри решение, с което утвърди изменение на Оперативната стратегия за храни и главно материално подкрепяне, като по този метод се усили бюджета на програмата за актуалната година с 39 млн. лева „ Средствата ще бъдат употребявани за напълно нова интервенция „ Топъл обяд “ в изискванията на пандемия COVID-19. Тя ще доближи до 60 000 лица като главните групи са хора без приходи или с ниски такива под линията на беднотия, хората сложени под карантина без приходи или с ниски приходи и лица, които са обект на обществено подкрепяне. „ Топлият обяд “ се обезпечава от началото на годината “, осведоми министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Средствата по програмата се обезпечават по линия на самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от рецесията - механизма „ REACT-EU “. Допълнителният запас беше гарантиран от държавното управление през 2020 година, когато позволи Управляващият орган на оперативната стратегия авансово да контракти отпущането на средствата.

Миналата година Министерският съвет отпусна още 14,2 млн. лв. за общините по националната стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР