Професори от университета в Кардиф във Великобритания са създали тест,

...
Професори от университета в Кардиф във Великобритания са създали тест,
Коментари Харесай

Този продукт за лична хигиена убива коронавируса за 30 секунди

Професори от университета в Кардиф във Англия са основали тест, който имитира положението на гърлото на човек и са употребявали разнообразни марки вода за уста, оповестяват международните издания.

Изследването е посочило, че течностите за грижа за устната празнина в действителност са способни да се оправят с ковид.

Експертите означават, че веществото цетилпиридиниев хлорид в състава на продукта може да убие COVID-19 в границите на 30 секунди след контакт с него.

Д-р Томас е разказал, че водите за уста работят съвършено в домашни условия. Въпреки това, лекарите към момента не са ги изследвали в болнична конюнктура върху пациенти.



"Има смисъл да се приказва единствено за задачите на профилактиката, само че не и за действително лекуване “, акцентират експертите.

Ако позитивните резултати от опита могат да се потвърдят в клинични тествания, то тогава водите за уста ще станат толкоз значими, колкото измиването на ръцете и потреблението на защитна маска.

В понеделник американската биотехнологична компания Moderna Inc съобщи, че пробната ѝ ваксина за попречване на болест с COVID-19 има успеваемост от 94,5% въз основа на междинни данни от късен стадий на клиничното изпитване от "Фаза 3 ".

Ключово преимущество на имунизацията на Moderna е, че тя не се нуждае от ултра студено предпазване като Pfizer, което улеснява разпространяването.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР