Професор Николай Витанов отново напомни за себе си и публикува

...
Професор Николай Витанов отново напомни за себе си и публикува
Коментари Харесай

Витанов махленски гамен ли е или учен от БАН? Преценете сами по последните му бисери на войната

Професор Николай Витанов още веднъж подсети за себе си и разгласява странните си разсъждения за хода на войната, в които вплете куп бисери, присъщи повече на просташки уличник, в сравнение с академик от Българска академия на науките:

Кратка информация за войната за 05 януари 2023 година

Пак да припомня. Тук е уебсайт за механически разбори, а не за леене на усеща. Добрият разбор исиква самообладание, а не леене на усеща. Ако са те хванали като шаран на гола пропагандна кука и това те напъва да лееш усеща, лей си ги на личната стена, а не тук.

И още нещо да ви кажа. Войната ще е дълга, само че това ви го споделих още в самото и начало, когато пресметнах, че съветските сили са незадоволителни за надзор на Украйна. Някои се сещате и за сметката, какъв брой трябват – 1 200 000 бойци. И в този момент ги няма. И тъй като войната ще е дълга, въпросът е върху какво да концентрирам разбора си. Върху каквото е значимо от моята позиция – логистиката и бавните промени на крупномащабните величини, свързни с фронтовете. Юрдеците крякат като обезумели. Юрдечета мои, в случай че не сте разбрали още, не пиша за вас. Вие сте хванати на голата пропагандна проукраинска кука и се мятате на нея. И тъй като нещата не се развиват съгласно тая агитация, генерирате отрицателни страсти и възприятие на неудовлетволеност и гледате против кого да ревете, та да ви поолекне. И ревете против мен. Само, че на мен не ми пука. Аз пиша за тези, които желаят да знаят, каква е действителната обстановка по фронтовете. И можете да се сигурни, че анализите ми се събират и от Централно разузнавателно управление на САЩ и от ГРУ и от купища други служби. Защото уредените и мощни страни си имат служби, които се интересуват от гледната точка ня такива като мен във всеки един район по света. Така те си настройват политиката. И добре вършат. Защото на основата на песента – закрякало ми е юрдече, какво е мъдро и красиво, а Витанов какъв е малоумен и противен - до средата не се стига. Та гледайте – войната ще свърши, уредените и мощни страни ще си вземат своето, а у нас ще почнат крясъците на още веднъж прецаканите български юрдеци. Това е ситуацията.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Чакам да свърши втора серия на кино лентата Франкенщайн и да почне трета серия. Прогнозата въм ви я направил 2 месеца преди последните избори. Вероятност за държавно управление при третата серия на кино лентата – 20%. Горките, дето ще се заловен да ръководят тогава. Писал съм ви нещо за контрареволюцията. Ама какво ще стане на общинските избори в София. Какво ще стане ли? Ще има люта борба. А аз да ви кажа девиза на Мориарти:

Ще направляваме постоянните процеси и ще предскажем нестабилните.

Това е откъс. Не е от Мориарти. От един математик е дето има декор сред името и семейството.

Сега за войната.

И така, по точките за през днешния ден.

1. Надпрагов удар? И през днешния ден няма. Ами като няма, войната си продължава бавничко, както до момента. Месомелачката при Бахмут работи. Мобилизацията в Украйна си продължава. Руснаците си бомбардират. И по този начин, до момента в който единият клекне. Нешо неразбираемо тук има ли?

2. Къде сме ние - набутани сме в тази война, към момента косвено. Ама никой не ни пита, желаеме ли или не. Като членове на НАТО и Европейски Съюз изнасяме оръжие и парите ни текат за поддържане на Украйна на системи. То не се и крие към този момент, че Украйна е на системи. Това е нестабилна обстановка. За пациента. Рано или късно, по една или друга причина, системите ще бъдат спрени. Какво ще е останало от пациента и какво ще стане с него, мислете за това. Аз не съм оптимист за пациента. Тук да има нещо неразбираемо? Ще ни натискат ли да даваме още оръжие. Ще ни натискат. Ще дадем ли? Ще дадем. Какво би трябвало да помните? Закона на Витанов

Като се кланяш на запад, се дупиш на изток.

Така.

Украинците считат, че ще завоюват войната. Добре, броим дните и кой какви обилни градове е завладял.

И така, украинците считат, че ще завоюват войната и не стартират договаряния към средата на ноември 2022 година Броим, нали по този начин

Ден 54 – 04 януари 2023 година

никоя от двете страни не е превзела нищо значително.

Продължаващи съветски удари по украинската сериозната инфраструктура. Зимата пристигна. Положението при Бахмут е напечено.

Войната си върви постепенно. Що по този начин? Отговорът на Витанов е елементарен – няма надпрагов удар.

Така, в този момент по фронтовете.

Херсонският сектор на фронта. Тук, царува мъртвило. Очакванията са за сюжет с артилерийски престрелки. Сценарият се сбъдва. Украинските запаси тук се теглят в посока месомелачката при Бахмут. Руснаците употребяват това, с цел да си подобрят позициите.

На запорожкия и луганския сектор на фронта, както и в Харковска област си работи системата „ Таракан “ (COIN). Непрекъснати офанзиви и огромни украински загуби поради дефекта на системата „ Таракан “, който ви описах. Загубите на украинската войска усърдно се крият. Тук е струпана огромна украинска формация, чиито ударен капацитет обаче понижава поради непрекъснатото изтегляне на части към Бахмут. Чакат ни забавни събития тук. Украинската мобилизационна машина е напрегната до краен лимит. Което просто значи, че ще се появи логистичен проблем с дефицит на мъже украинци за фронта. Четем, че стартира всеобща крах на поляци по фронтовата линия. Тяхна си работа, ви споделя Мориарти. Важното е българи да не почнат да гинат. Иначе казано – не се навеждай прекалено много а запад, тъй като се надупваш прекалено много на изток и задникът ти може и да стане цел.

Донецкия сектор на фронта. Бахмутската месомелачка си работи. Но това е единствено въведения. Отдавна съм ви писал, че главното стълкновение ще е за Словянск и Краматорск. Тактиката COIN (Таракан) прогърмя, само че то си беше ясно, че против плътни отбранителни линии тя няма да проработи. Ами няма да проработи без поддръжка от въздуха, каквато украинците нямат и съветската артилерия умерено си обстрелва украинските бронирани машини.

Прогнозата ми я знаете – украинско месо за месомелачката има още най-малко за 3 месеца. Това е той един муден и непрестанен развой, който най-после ще даде резултат. Ама и съветските загуби бил огромни. Ами огромни са, руснаците не нанасят надпраговия удар и си заплащат по тази причина. Интересното е, че и те знаят, че това е по този начин. Странна ми е тази война.

Заключение за през днешния ден: надпрагов удар няма, войната продължава. Не е забавно за бюргера, привикнал на екшън пред тв приемника всеки ден.

Идеологическият фронт. Пропагандата в двете воюващи страни си работи. Там особени промени не се чакат. При руснаците е по-лесно. Войната не е на тяхна територия, няма разрушена инфраструктура, в случай че регулярно се завладява по някой град, ситуацията ще е спокойна. Непрекъснатите обстрели на цивилни цели от украинската войска в Донбас нервират, само че до момента в който има украинска инфраструктура за разрушение, това няма да провокира кой знае какви отрицателни реакции в Русия.

При украинците ситуацията е много по-лошо за народа. Но там ги надъхват, че ще победят във войната, че Западът ще ги поддържа постоянно и всичко ще е наред. Той Западът ще поддържа, до момента в който заплахата не стане прекомерно огромна и до момента в който цената не стане прекомерно огромна. После почват договаряния. Ще кажете, украинците в никакъв случай няма да договарят. Ще забележим. Играта на войничета продължава, до момента в който имаш войничета. После почват договарянията и като нямаш войничета, губиш и територии. Добре го запомнете това изречение, юрдечета мои. Приканвам ви да минете на моите позиции. Няма да трупате отрицателни страсти, няма да ревете всеки ден. Просто би трябвало да се откачите от пропагандната кука.

Пропагандата у нас. Нула. Зеро. Даже негативна. Оставили сте да се лее украинската агитация, а тя основава неоправдани упования и като по този начин негативни страсти у народа. Не се прави по този начин, пиша от месеци. Аматьорщина – пиша от месеци. Но тя аматьорщината крепко се е загнездила у нас. Ами построите си играта де. Приели сме много бежанци от Украйна. Спокойно можем да отразяваме натиска за изпращане на още оръжие. То и в този момент изпращаме, де, да не се заблуждаваме. Спокойно може да си поизправите гръбнака и да попитате – а какво получаваме отсреща? Какви спомагателни наши ползи са осъществени? Нали по този начин – правиш спомагателни старания – би трябвало да ти се осъществят спомагателни ползи.

Но стига за това през днешния ден.

Караме нататък

Политологията –(Ден 78)

Днес – минаваме от системите към процесите. Към политическите процеси. Политическите процеси се основават на дейности на лица и организации, преследващи политическите си цели и на дейности на обществени субекти по реализиране на политически решения. Значи, като не предприемате дейности, реката на политическите процеси, подбудени от дейностите на другите ви влачи и отивате там, където ви завлачи, а не където вие желаете. Та, като берете гъби по време на избори, да знаете, че това не ви избавя от завлачването. И къде ще ви завлачи – в калта несъмнено.

И така, полиическите процеси са форма на придвижване в политическите системи от всевъзможен размер, като почнете от дребните групи, минете през трудовите колективи, демографските групи, нациите, страните и стигнете до международната политическа система. И по какъв начин се образува политическия развой? Ами на първо време, сиреч в основата са ползите на индивидите и групите човеци. Политическите и други ползи. Да го заковем това с фразата – ползите трява да гледаш юрдеко, ползите. Да бяхме в щатите, щях да кажа глупако. Но българският юрдек не е групак, той се има за интелигентен и хубав. Между другото споделям, че юрдека е интелигентен и хубав, а не, че всеки интелигентен и хубав е юрдек. Де да видя в този момент, какъв брой ви е акъла.

То нататък. В основата (на клатенето на феса) е интереса. Политическият интерес клати политическия фес. Как го клати? Чрез приемане и реализация на политически решения. Ама всички ползи ли се регистрират при взимане на политически решения? Не Ами, кои най-вече не се регистрират. Ами, като питате – да ви кажа – най-вече не се регистрират ползите на народа. А кои се регистрират най-вече. Най-много се отчетат ползите на тоя, дето държи политическата власт. Ама Витанов, ти ни казваш, че може да променяме потоците из политическата система, без да променяме структурата и!!! Може и това може, стига сда знаете по какъв начин да го извършите. Нали знаете – думата злокобен е учредена на думата движимост. Пък в какво е движимост, към този момент е друго работа. Има дума злокобен. Зло + движимост, само че в бългаския език дума добровещ няма. Няма, щото няма доста такива. Та като съм тръгнал, да основа някоя нова мозъка в българския език. Кряковещ. Извъртайко. Стига ли?

Хайде стига толкоз по тази причина през днешния ден.

Сега - малко демография.

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 37)

...Интересите, свързани с миграцията, могат да се разделят на 3 групи....

Цитирам, бе, изтъквам проклетника Витанов от горната брошура.

Нали по този начин беше – интереса съсловия феса. Хайде в този момент да забележим какво заклащане ще ни се получи

Днес преглеждаме първата група ползи – ползите на самия мигрант. Мигранта има стопански ползи - бонусите (парата) са значими. Има и идеологически ползи – абе то моята идеология може да ми е довела страната ми до крепко нацвъкване, само че аз желая да си я пренеса в другата страна, която хем да ми заплаща повече, хем да си цвъкам като вкъщи. Ирония, подигравка, но нали се сещате до какви проблеми води това, в случай че не се управлява.

Още – с цел да може да се движи, мигрантът става проводник на непознати ползи и това също е негов интерес – другояче може и да не стигне там, закъдето е тръгнал. Тез непознати ползи могат да са престъпни, политически и други. И при реализация на тези ползи текат потоци от богатства от мигранти към носителите на тези ползи. Туй нещо предстои на надзор и то крепък. А има ли крепък, надзор? Няма. Отде знаИш, бе, Витанов? Разбира се, че знам. Боят бизнес е да знам. Ха в този момент да ви типа, кой герои от кино лентата „ Матрицата “ споделя този откъс за знанието.

Стига за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано войната и вирусите да стоят надалеч от вас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР