Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас получи

...
Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас получи
Коментари Харесай

Гимназията по програмиране в Бургас бе отличена на наградите на БАИТ

Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас получи наградата в категория " Образователна премия " на осмото издание на състезанието за високи технологии на Българската асоциация по осведомителни технологии /БАИТ/ за 2018-та година. Отличието беше връчено по време на формалната гала по награждаване, която се организира нощес в София на шефа на гимназията Димитрина Тодорова.

Освен влиятелната и красива статуетка, премията включва още ваучер за книги в книжарници " Сиела ", хостинг и домейн за една година и компютърен LED екран.

" Получавам премията като самопризнание за напъните и взаимната работа на Община Бургас, седемте ИТ компании и просветителната общественост в града, които сътвориха опция да бъде програмирано бъдещето за по-добър живот на идващите генерации в България. От името на първия випуск на гимназията благодаря на всички наши сътрудници и на уредниците на събитието за получената премия ", показа Димитрина Тодорова - шеф на ПГ по компютърно програмиране в Бургас.

Високотехнологичният кампус беше открит през септември 2018-та година в отговор на нуждата от ново професионално обучение, насочено към потребностите на бизнеса и все по-засилващия се апетит за ИТ експерти. В него се образоват 108 възпитаници, които учат интензивно най-съвременните компютърни науки - роботика, изкуствен интелект, блокчейн технологии, киберсигурност.

С гимназистите работят доста ментори от бизнеса, като се подчертава върху използване на знанията. Училището разполага още с образователна компания, високотехнологична лаборатория и личен хуманоиден робот. Обучението в гимназията дава на учениците професионална езикова подготовка и приемане на интернационален документ.

На церемонията бяха връчени общо 11 награди в 11 категории - " Образователна премия ", " Младежка премия ", " Журналистически принос ", " Държавна администрация ", " Общинска администрация ", " StartUp Компания ", " Успешен български ИКТ артикул ", " Значителен корпоративен ИКТ план ", " Компания-новатор в потребление на авангардни ИКТ решения ", " Компания с максимален принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ промишленост по света " и " Награда за специфичен принос ".

В тазгодишното издание на състезанието взеха присъединяване над 120 участници, измежду които бяха персони, компании и институции, свързани с внедряването и развиването на софтуерната промишленост.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР