Проф. Лилков е едно от емблематичните лица на десницата. Неговата

...
Проф. Лилков е едно от емблематичните лица на десницата. Неговата
Коментари Харесай

Учен и изследовател влиза в битката за кмет на София, ето кой е той

Проф. Лилков е едно от емблематичните лица на десницата. Неговата кандидатура е подкрепена от известни столични интелектуалци, които са свързани с дясната концепция и битката с комунистическия режим от края на 80-те и началото на 90-те години, т.е. от епохата на измененията и основаването на Съюз на демократичните сили.

 
В Инициативния комитет са Богдана Карадочева и Васко Кръпката, без чиито песни не минаваше протест на Съюз на демократичните сили през 1990-1991 година Други лица са Теди Москов, проф. Кирил Топалов, Тодор Токин, Ваньо Шарков, Иван Лечев, Аня Пенчева, Ивайло Цветков-Нойзи, а също по този начин някогашните министри на финансите и външните работи в кабинета на Съюз на демократичните сили Муравей Радев и Надежда Нейнски.

 

Проф. Вили Лилков е един от учредителите на Демократи за мощна България и няколко мандата общински консултант от Съюз на демократичните сили и Синята коалиция, както и заместник-председател на Столичния общински съвет.

 

През 2014 година е определен за депутат от 25-и МИР София от групата на Реформаторския блок. Професор в Минно-геоложкия университет.

 

Проф. Лилков има отношение към паметта на София. Негово е предлагането жълтите павета в София да бъдат оповестени за национална културно завещание. Пак по негова самодейност се прави и реконструкцията на Женския пазар в София.

 

Проф. Лилков започва и персонална акция „ Софийска памет “, която цели да резервира историческата памет на бележити българи и софийски жители.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР