Проф. д-р Хилми Апак е един от най-авторитетните турски лекари

...
Проф. д-р Хилми Апак е един от най-авторитетните турски лекари
Коментари Харесай

Топ специалист в областта на детската онкология гостува у нас

Проф. доктор Хилми Апак е един от най-авторитетните турски лекари в региона на детската онкохематология. Проф. доктор Апак има над 25 години опит в лекуването на рак при деца. Зад гърба си експертът има стотици сполучливо лекувани пациенти, като част от тях са от България. Заради професионализма и опита му името на проф. доктор Апак е известно надалеч отвън границите на Турция. Към момента проф. доктор Хилми Апак практикува и приема своите дребни пациенти в болница Liv Hospital Ulus Истанбул.
За следващ път по покана на нашия шеф Звезделина Лютфи експертът, посветил се на най-малките, ще пристигна за безвъзмездни съвещания в България на 28 март 2019г. в помощ на българските деца с тежки ракови и хематологични болести. Консултациите ще се проведат в границите на самодейността ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните способи и технологии за лекуване.
Кой е проф. доктор Хилми Апак?
Проф. доктор Хилми Апак е експерт с интернационален престиж в региона на детската онкология и хематология, от 4 години насам работи във високотехнологична Liv Hospital Ulus Истанбул. Съосновател е на групата TRALL за лекуване на левкемия в Турция и от 24 години оглавява Департамента по педиатрична хематология и онкология в Медицинския факултет Cerrahpaşa. Работата и научните му ползи са в региона на рака в детска възраст, кръвни болести при децата и резултатите на храненето върху физическото развиване при децата.
Ракът при децата
Според проф. доктор Хилми Апак ракът при децата е друг от този при възрастните. Ракът потегля от мутирала клетка, която се развъжда бързо и се популяризира неконтролируемо. При децата видовете рак, които се срещат най-често, са разнообразни от тези при възрастните, а диагностиката и лекуването им би трябвало да се прави от експерти с опит съответно в детската онкология и хематология. В към 30% от всички случаи на рак при децата става въпрос за левкемия, наричана още рак на кръвта. Втори по периодичност са туморите на мозъка и гръбнака. Невробластоми, лимфоми и саркоми също се срещат в детска възраст.
Въпреки че онкологичната диагноза в детска възраст постоянно е нещо тежко, недопустимо и незаслужено, положителната вест в тази област е, че големия % от тези случаи са лечими.
Това се дължи на напредъка на медицината, само че също и на особеностите на детския организъм. „ Детският организъм е удивителен. Той може да се лекува доста по-бързо спрямо тялото на възрастен човек “, споделя проф. Хилми Апак.
На какво да обръщат внимание родителите?
Родителите би трябвало да наблюдават за признаци на отмалялост, анемия, постоянно кървене от носа и венците, упорита температура, увеличени лимфни възли, главоболие, липса на вкус и осезаемо намаление на тежестта при децата. Това, несъмнено, са признаци, които могат да се отнасят за доста положения, множеството от които са безобидни. Затова появяването на някой от тях не трябва да става мотив за суматоха. Водещ аршин е продължителността на недоволствата. Например необяснима температура в продължение на повече от 10 дни би трябвало да сигнализира родителите да се извърнат към експерт. Поради общия темперамент на признаците диагностицирането на рак в детска възраст съставлява комплицирана задача, по тази причина опитът на лекаря е от основно значение.
За спомагателна информация и записване за безвъзмездна консултация с проф. Хилми Апак в София на 28 март 2019г., се обадете на телефоните на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР