Проектите са все още в ранен етап, но са обещаващи

...
Проектите са все още в ранен етап, но са обещаващи
Коментари Харесай

3D-принтирани противотанкови оръжия са в разработка

Проектите са към момента в ранен стадий, само че са обещаващи и евентуално рискови

Емил Василев преди 3 минути 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 14:00 | 13.03.2023

Как промишлеността за LED крушки си подсигурява, че ще продължим да купуваме

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:17 | 15.03.2023

Осмото знамение на света: Москвич 3е в Русия коства повече от Tesla Model 3 в Съединени американски щати

IT НовиниДаниел Десподов - 16:02 | 14.03.2023

Пробив в квантовата физика проправя пътя за основаването на пробна червеева дупка

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

През последните години огнестрелните оръжия, отпечатани с 3D принтер провокират спорни отзиви за относително новата технология на произвеждане. Сега някои групи създават 3D-принтирани оръжия, способни да изстрелват избухливи заряди. Това ново равнище на оръжия наподобява е в начален етап, само че може да се трансформира в нещо по-практично и рисково.

В скорошен отчет на Vice се акцентират голям брой хора и групи, които се пробват да употребяват 3D-принтирането, с цел да изработят евтини и ефикасни гранатомети и ракетни установки. Засега плановете не са се популяризирали, още по-малко са се появили в конфликтни зони, само че напредват непрестанно.

Компания, наречена D&S Creations, наскоро разгласява в YouTube видеоклип, в който показва опитите си да пресъздаде противотанков гранатомет AT-4. Конструкторите са съумели да отпечатат на 3D принтер избухливи снаряди, способни да обезвреждат танк, само че са надалеч от това да получат 3D принтирана пускова установка, която да ги изстрелва тъкмо и безвредно.

Първоначалните проби изискват прикрепена към пусковата установка жица, която да насочва ракетата към задачата, само че даже и тя не може да я защищити от изстрелване в случайни направления. Освен това конструкторите трябваше да задействат ракетата с дистанционно управление от съображения за сигурност, които се оказаха основателни, когато тя се взриви по време на един от опитите.

Въпреки това D&S съобщи пред Vice, че разполага с работещ първообраз на противотанкова бомба, който теоретично би могла да се употребява с дрон. Един от членовете на екипа допуска, че държавните управления биха могли да ги употребяват за по-евтини муниции или да оказват помощ на украинската войска да се бори против съветската инвазия.

Въпреки това, за разлика от някои групи, които разгласяват чертежи на 3D-принтирани оръжия, D&S не възнамерява да разгласява обществено цялата си работа. При тестванията на групата са употребявани муниции, които попадат в обсега на законовите разпореждания на ATF, а главните съставни елементи на дизайна ще останат поверителни.

Друг фен се е опитал да отпечата на 3D принтер няколко дизайна на ракетни установки, в това число M202 FLASH (на видеото по-долу), която Арнолд Шварценегер употребява в известния филм „ Командо “ от 1985 година. Видеоклип в YouTube демонстрира, че имитацията на M202 в последна сметка реализира значителен обхват и акуратност, само че дизайнерът е запазил потребния товар на боеприпасите му в границите на законовите ограничавания.

Съществува известна угриженост, че 3D-принтираните противотанкови оръжия могат да попаднат във военни зони или в ръцете на нарушители, само че това, наподобява, към момента не се е случило. Насилническите мексикански картели са употребявали спонтанни гранатомети и въоръжени дронове, само че ATF към момента не е разкрила 3D принтер в някоя от тайните им заводи. Огнестрелни оръжия, създадени с 3D принтери са се появили в ръцете на бунтовници в Мианмар, само че до момента не са открити използваеми гранатомети.

Междувременно Relativity Space към момента се пробва да изстреля галактическа ракета, конструирана главно от 3D-принтирани материали. До момента ракетата Terran 1 е претърпяла две отлагания на изстрелването си. Успешното изстрелване може да докара до по-бързото и по-евтино създаване, и изстрелване на бъдещи галактически кораби.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР