Проектите на пет селски читалища, пенсионерски клуб и фолклорен състав

...
Проектите на пет селски читалища, пенсионерски клуб и фолклорен състав
Коментари Харесай

Седем проекта ще бъдат финансирани от Фонда за местни инициативи в Монтана

Проектите на пет селски читалища, пенсионерски клуб и фолклорен състав ще получат средства от Фонда за локални начинания на община Монтана.Кметът Златко Живков връчи през днешния ден договорите на ръководителите на организациите.

Фондът бе основан по план на неправителствената организация АГОРА, финансиран от Американската организация за интернационално развиване. По-голяма част от средствата в него са обезпечени от община Монтана – 15 хиляди лв.. От АГОРА тази година са отпуснати5 хиляди лв..Процедурата по кандидатстване и утвърждение на плановете се провежда от Агенцията за районно развиване и бизнес център в Монтана.

„ Това са положителни планове на положително партньорство, сподели кметът Златко Живков при представянето им.

Проектът на читалище „ Изгрев 1927 ” - Студено боботя за преобразяване на парка в селото на място за културни прояви ще бъде финансиран с3 хиляди лв. от фонда. Те са една трета от цялата инвестиция, която ще бъде направена там.

Читалището в село Горно Церовене ще получи 1870 лв. за спомагателни осветителни теланасградата.

За детски ъгъл в село Стубел са отпуснати3000 лв.. Със същата сума в Крапчене ще бъде смененавъншна врата на читалището и закупена озвучителна уредба.

Фолклорен състав „ Радост ” ще може да закупи нови обувки за танцьорите си с обезпечените от фонда 2075лева.

Читалището в село Д-р Йосифово ще бъде финансирано с 2406 лв. за зала на самодееца, а пенсионерския клуб в Долно Белотинцис 2650 лв. за ремонт на пространствата, с които разполага.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР