Проектират нов скоростен път от Пловдив до Смолян, съобщи пред

...
Проектират нов скоростен път от Пловдив до Смолян, съобщи пред
Коментари Харесай

Правят нов скоростен път от Пловдив до Смолян

Проектират нов скоростен път от Пловдив до Смолян, заяви пред публицисти в Пловдив министърът на районното развиване, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

“Трафикът в Пловдив ще пораства неведнъж. По тази причина през вчерашния ден беше предоставена задача на АПИ да се стартира проектирането на напълно нов скоростен път от Пловдив до Смолян. Дестинацията се препълва и в случай че не се стартира незабавно построяването на път по напълно ново трасе, не през дефилето, нямаме късмет да го построим през идващите 4-5 години ", уточни министърът.

Ще бъде осъществено пред проектно проучване, като има три разновидността за трасето на този път. Но изследването ще е готово след към три месеца и няма по какъв начин в този момент да се разяснява кои са тези разновидности, сподели още министърът. 

" Възложено е да се проектира такъв път и след това имаме волята и средствата да го построим. Това е добре за Пловдив, тъй като целият трафик пораства с всяка година и би трябвало да бъде посрещнат на повече КПП-та ", сподели още. Той добави, че ползата към Рудозем също пораства, към този момент е повишен трафикът натам. Освен това е належащо новият обходен път на Пловдив да стане напълно четири-лентов и по него да се пренасочи транзитният трафик, тъй че камионите да не минават през града.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР