Проектантът на т.нар. летен сарай на Ахмед Доган на Росенец

...
Проектантът на т.нар. летен сарай на Ахмед Доган на Росенец
Коментари Харесай

С юридически хватки Доган изглежда опитва да си вземе плажа на Росенец

Проектантът на така наречен летен сарай на Ахмед Доган на Росенец -, апелира пред съда решението за регистриране на линията до резиденцията като плаж в кадастралните карти. Това твърди в свое публично известие партия " Да, България ", чийто ръководител е някогашният правосъден министър Христо Иванов.
Припомняме, че точно с през лятото на 2020 година де факто започнаха огромните митинги против сегашната власт и съответно с претенции за оставките на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.
 Общински консултант: Доган въпреки всичко си желае улицата до сарая в Росенец Общински консултант: Доган въпреки всичко си желае улицата до сарая в Росенец
" Доган въпреки всичко си желае улицата до сарая в Росенец! Очаквано заложената от ГЕРБ “бомба ” в решението на Общинския съвет в гр....
След случилото се, общинският консултант от " Демократична България " в Бургас (бел. ред. - и изясни обществено за какво е подкрепил решение на Общинския съвет за пътя към Росенец в интерес на Доган) предприе редица дейности, измежду които и искане линията да бъде нанесена на кадастралната карта като плаж. На 5 ноември 2020 година Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) - Бургас издаде заповед за изменение на кадастралната карта и регистри и регистриране на линията като " крайбрежна плажна линия " с трайно предопределение на територията като " предпазена ".
Въпреки решението обаче вписването на плажа в кадастралните карти към момента не е реалност. След питане от Димитър Найденов за какво се бави осъществяването на заповедта на началника на СГКК-Бургас от службата дават отговор, че " в законоустановения период против нея е постъпила тъжба ”.
Арх. Калин Тихолов като представител на компания " Стрейтлайн " апелира пред Административния съд в Бургас заповедта за нанасянето на плажа на картата и желае анулацията ѝ като противозаконна. Тихолов споделя, че представляваното от него сдружение е притежател на сграда на плажа, само че съгласно " Да, България " няма нотариален акт за нея.
В претекстовете си да оспорва нанасянето на плажа върху кадастралната карта Тихолов твърди, че неналичието на линията в регистрите не съставлява " очевидна фактическа неточност ", както се показва в решението на СГКК-Бургас. В жалбата той един път споделя, че става дума за нововъзникнал морски плаж, а по-късно показва подозрение, че подобен въобще е налице. Тихолов декларира, че линията не е покрита с пясък и трошляк, а е " естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и шубраци ". Сега той желае съдът да назначи експертиза и лицензиран геодезист да отговори с какво е покрита линията, правилно ли е снимана тя и правилно ли са отразени границите на терените. Иска и експертиза от лицензиран геолог, който да извърши ядкови сондажи и посредством геоложки прорез да уточни съществуването на пясък, трошляк или други седиментни или скални формирания в пробите и приблизителното им отсрочване.
 Йордан Цонев: Резолюцията е леке върху българския политически живот Йордан Цонев: Резолюцията е леке върху българския политически живот
Тази резолюция е леке върху българския политически живот, непосредствено преместване на предизборната акция в Европа. Това съобщи Йордан Цон...
" Никакви шикалкавения на институциите и прислужниците на Доган няма да ни спрат да си върнем плажа и страната. Те доста ясно схващат какво е против тях да стои нашата решителност ", съобщи Христо Иванов в коментар за новата тъжба.
Предстои Административният съд в Бургас да реши дали и по кое време да прегледа жалбата. До приключването на случая плажът няма по какъв начин да бъде отразен като подобен.
Наскоро пък притежателят на летния сарай на Доган - компанията " Хермес солар " дружно със " Стрейтлайн " нападнаха без триумф пред съда и решението на Общинския съвет в Бургас, с което превърнатата в частна улица до резиденцията още веднъж стана общинска, тъй че жителите да имат свободен достъп до морския бряг. Определението, с което жалбата им бе оставена без разглеждане като неоснователна, а по случая следва изговаряне на Върховния административен съд.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР