Продуктът е разработен от екип на компанията и университетски партньори

...
Продуктът е разработен от екип на компанията и университетски партньори
Коментари Харесай

"Елхим Искра" пусна на пазара системи за съхранение на енергия от ВЕИ

Продуктът е създаден от екип на компанията и академични сътрудници за малко повече от година. Системите се чака да са с към 30% по-евтини от литиево-йонните. Прогнозите са през 2023 година да бъдат продаде 150 хиляди кВт от продукта.
След повече от година разработка пазарджишкият производител на батерии " Елхим Искра " ще предложи нов артикул на пазара. Това са модулни решения за предпазване на сила и зареждане със приблизително и ниско напрежение, които могат да се съчетават с възобновими енергийни източници (ВЕИ), оповестиха от компанията до БФБ, където се търгуват нейните акции. Потенциални клиенти са индустриални и енергийни предприятия, както и семейства.
Избор на технология
Първоначаланта концепция за новите модулни кутии е на инженерен екип на " Елхим Искра " като част от построяването на нова продуктова линия, фокусирана върху ВЕИ, предпазване на сила, както и спешно зареждане и телекомуникации. В следствие екипът бива уголемен и в плана взимат присъединяване и професори и инженери от Лаборатория " CAD/CAM/CAE в промишлеността " към Техническия университет - София, а активността включва и тестването и осъществяването на относителен разбор сред литиево-йонни и оловно-киселинни акумулатори. В резултат на което е определен и вторият вид за бъдещо развиване на продуктовата гама, прецизираха от компанията за " Капитал ".

Батериите, които ще сформират новия модулен артикул на " Елхим Искра ", са към този момент на пазара от предходната година, само че новото е концепцията за повсеместен артикул. Предимствата, които плануват от компанията, са първоначално по-ниската стойност за крайния клиент по отношение на литиево-йонните акумулатори с почти 30%, въпреки че цената не се прецизира. Друг плюс е достъпът до снабдители за произвеждане на оловно-киселинните акумулатори в границите на Европейски Съюз, като по този метод се отстраняват евентуалните проблеми, които могат да дойдат от нарушавания във веригите за доставки. Освен това батериите разрешават високо равнище на преработване - над 98% от материалите се употребяват още веднъж. От " Елхим Искра " показват също опцията да се подсигурява въглеродно неутралният източник на съставените елементи и крайния артикул.
Реклама Към пазара
В рамките на Европейски Съюз компанията планува да доставя продукта до крайния клиент в границите на 2 месеца. За момента " Елхим Искра " има построена такава система за предпазване на сила от контейнерен вид на своята територия. " Тя съставлява персонализирана E-House, в която върху стелажи са ситуирани комплекти оловно-киселинни акумулатори. Модулната система е проектирана за повишение надеждността на енергийната система, възстановяване на ръководството на електроразпределението и съхранението на сила за поддържане на предприятието и по-конкретно като аварийна стандартна енергийна система (в режим на готовност), като 100% от нужната мощ се генерира от фотоволтаичен масив ", разясняват от " Елхим Искра ".

Възможните разновидности не са единствено за предпазване на сила, а и за обезпечаване на непрекъсваем източник на електричество към предприятия от промишления и енергийния бранш, както и за битово ползване. Контейнерите ще се създават в завода на " Елхим Искра " в Пазарджик съгласно потребностите на крайния клиент, от където след това ще се транспортират до крайната точка.

Очакванията на " Елхим Искра " са през тази година да продаде минимум 150 хиляди кВт от този вид артикули, а през 2024 година пазарният дял да нарасне.
Идейна настройка по какъв начин модулното решение може да бъде интегрирано в системата на едно дружество Източник: Елхим Искра Възможни параметри и ръководство Мощност: от 5 kW до 500 kW Отдадена Енергия: 20 ÷ 2000 kWh DC-DC конвертор 40 ÷ 400kW 850V AC-DC-AC инвертор 40 ÷ 800kW 850VВреме за предпазване в заредено положение: Максимално 3 месеца при 20º C, 2 месеца при 30º C или 1 месец при 40º C; Саморазряд: почти 2% за месец при 20º C. Реклама Новите модулни решения ще се изготвят в заводът на " Елхим искра " в Пазарджик Източник: Елхим Искра Компанията " Елхим Искра " е част от икономическата група на " Стара планина холд ", която има 51.40% от капитала. Другите двама по-големи акционери са кипърската CPM PlasticMachinery с 16.55% и пловдивската " Ролет " с 5.69%. Акциите на сдружението се търгуват на БФБ.Според финансовия отчет за първите девет месеца на 2022 година приходите на " Елхим искра " са с 15.7% по-високи по отношение на същия интервал на 2021 година и надминават с съвсем 5% плануваното. Очакванията са годината да приключи с към 13% повече продажби от 2021 година или общо 43.5 млн. лева, както и със 100 хиляди лева облага.Въпреки че от " Елхим Искра " регистрират напредък в продажбите, те също по този начин означават и нарастване на разноските за активността с 20.8% по отношение на миналата година, което те отдават на по-високите разноски за материали и сила.За първите 9 месеца от компанията са вложили почти 1.1 млн. лева с проект тази сума да доближи 1.6 млн. лева за цялата 2022 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР