Продължилият с месеци разрив между германския десноцентристки Християндемократически съюз (ХДС)

...
Продължилият с месеци разрив между германския десноцентристки Християндемократически съюз (ХДС)
Коментари Харесай

Германските консервативни партии се помириха

Продължилият с месеци раздор сред немския десноцентристки Християндемократически съюз (ХДС) и по-консервативната им присъдружна партия в Бавария, Християнсоциалния съюз (ХСС), е преодолян, увериха водачи на двете партии, съобщи ДПА.

Високопоставеният член на ХСС Александър Добринт съобщи, че "съревнователното съдействие сред двете партии постоянно им се е отразявало добре ", само че загатна, че е време да се обърне нова страница след кавгите напоследък.

Анегрет Крамп-Каренбауер, която предишния месец пое лидерския пост в ХДС от Ангела Меркел, съобщи, че въпреки че в бъдеще несъмнено ще има различия, дебатите ще се водят "на подобаващото място и с подобаващия звук ".

"Отношенията ни ще продължат да са вълнуващи, само че ще са подбудени от това, че имаме доста повече общи неща между тях ", сподели тя.

Помирителният звук идва след изострен обществен спор поради миграцията предходната година, в който ХСС настояваше за по-твърди ограничения за бежанците. Това счепкване докара съществуващия от седем десетилетия съюз сред двете консервативни партии на ръба на разпадането, отбелязва ДПА.

ХДС и ХСС се стремят и да тушират въздействието на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия ", която лиши част от гласовете им на някои от последните избори в Германия.

ХСС работи единствено в югоизточната провинция Бавария, само че на федерално равнище заседава дружно с ХДС в Бундестага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР