Продължилите четвърта поредна нощ протести във Франция бяха потушени от

...
Продължилите четвърта поредна нощ протести във Франция бяха потушени от
Коментари Харесай

Хиляди полицаи участваха в потушаването на протестите във Франция

Продължилите четвърта поредна нощ митинги във Франция бяха потушени от близо 45 000 служители на реда и няколко бронирани автомобила, откакто 17-годишен юноша беше убит от силите на реда, съобщи Ройтерс.

 Макрон Снимка: БГНЕС

На фона на палежи на здания и транспортни средства, разграбени магазини, френският президент Еманюел Макрон посрещна най-тежката рецесия след митингите на „ жълтите жилетки “ през 2018 година.

След като във Вторник беше разстрелян 17-годишният Наел М., от алжирски и марокански генезис, избухнаха вълнения в цяла Франция, които обгърнаха и градовете Марсилия, Лион, Тулуза, Страсбург и Лил, както и Париж.

Разстреляният Наел разсъни негодуванието на бедните градски общности със смесено население, оплакващи се от полицейско принуждение и проява на расизъм.

От началото на размириците са задържани над 1100 души, а вътрешният министър Жералд Дарманен заяви, че нощес са били арестувани 270 души.

Градските управляващи оповестиха, че се проверяват аргументите за гърмежа, разстърсил остарелия пристанищен регион на Марсилия. Няма данни за потърпевши.

Кметът Беноа Паян насочи апел към държавното управление да го подкрепи, като изпрати неотложно спомагателни елементи, които да се борят с безредиците.

Пострадалият също от безредиците трети по величина град във Франция – Лион, беше подкрепят от жандармерията с бронетранспортьори и хеликоптер.

В Париж силите на реда отблъснаха протестиращите от емблематичния централен площад „ Конкорд “.

Над 200 ранени служители на реда и стотици задържани протестиращи в Лион, са резултата от експлоадирането на безредиците до момента. Средната им възраст е 17 години.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР