Продължение от брой 200- Възможно ли е пълното унищожение на

...
Продължение от брой 200- Възможно ли е пълното унищожение на
Коментари Харесай

Хамас трябва да бъде унищожен

Продължение от брой 200

- Възможно ли е цялостното заличаване на Хамас без наземна интервенция и очистване на водачите му, криещи се в Турция и в други страни от Близкия изток?
- Има един вид, който е най-приемлив за всички - в Газа да се сътвори изключително държавно управление на националното единение, с цел да се разреши взимане на решение, утвърдено от всички политически сили. И тогава ще създадем това, което е единственото вярно - ликвидирането на Хамас. След това ще можем да приказваме какво ще има на тази територия. Може да й се даде автономията.
Помня наш мъдрец и министър, който крещеше истерично преди десетина години, че за Израел властта на автономията е по-опасна от Хамас.
Всички държавни управления на Израел подкрепяха концепцията, че Хамас необходим. А по какъв начин се гордееха през 80-те години службите ни за сигурност и някои военни с огромното достижение - че помогнахме за основаването на Хамас, тъй като това щяло да бъде краят на " Фатах ". Но те не знаеха какъв звяр са отгледали.
- Наш военачалник в оставка говореше, че всеки миг в Ивицата Газа ще стартира филантропична злополука и би трябвало да се основава удобно мнение за израелците измежду жителите й...
- Това е инфантилност, граничеща с идиотизъм и некадърност да се мисли. Какво позитивно мнение за израелците! У кого? Това е трето потомство, което израства в злоба към евреите - и на Западния бряг, и в Ивицата Газа. Каква обич? Кому е нужна любовта и оценката им? Не ми би трябвало да ме обичат. Нужно е да не ме заплашват. Ако не ме заплашват, то съм подготвен всичките поданици на Газа да излязат от там и да се изпратят до египетската граница. А дано от Египет да вървят където желаят. Може да заминат към Западния бряг през Египет и Йордания.
- Приемате ли мнението, че офанзивата на Хамас против Израел ще отстрани разкола в израелското общество? Имам поради тези стохилядни антиправителствени демонстрации в течение на близо 40 седмици. И имаше ли изменничество от израелската войска?
- Нито на антисемитите, нито на Хамас им трябват дейности на Израел, с цел да ни ненавиждат и да желаят да ни унищожат. Никакво вътрешно състояние в Израел не ги интересува. Вътрешнополитическите ни проблеми въобще не се отразяват на положението на войските от южния окръг при Газа. Вината на израелското държавно управление, на всички държавни управления, към този момент я показах. Това не е единствено последното държавно управление, а всичките държавни управления на Израел. Това е и цялото командване на израелската войска в последните 50, даже 70 години...
 - За какво свидетелства отводът на Блинкен да признае присъединяване на Иран в трагичните събития?
- Не може да упрекваме Иран. Арабите в Ивицата Газа от дълго време са посочили способността си да възнамеряват и организират интервенции. Тази политическа поддръжка, може би и военна, която получават от Иран, е незначителна и не взема решение нищо. Да, Иран поддържа всяка организация, която води война против нас. Но не Иран е подготвил тази интервенция.
Иранците стоят зад терористичните актове против израелци в чужбина, само че Хамас не е проиранска организация. Той в никакъв случай не е бил под иранско образование и под иранско командване. Но " Хизбула " - да! И то през цялото време.
Хамас е подготвен да получи помощ от всеки - и от Иран, и от Турция, и от Катар, и политическа поддръжка от Ердоган. Ролята на Иран в този случай е мощно пресилена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР