Продължават спасителните операции в Северна Каролина. Най- малко седем загинали,

...
Продължават спасителните операции в Северна Каролина. Най- малко седем загинали,
Коментари Харесай

Продължават спасителните операции след „Флорънс”

Продължават избавителните интервенции в Северна Каролина. Най- малко седем починали, а някои медии приказват за към този момент 13 жертви, блокирани хора, стотици хиляди без ток, наводнения, летящи във въздуха части от здания.

Това са следствията от мощта на урагана Флорънс, който връхлетя източното крайбрежие на Съединените щати. След като доближи крайбрежията на Северна Каролина като вихър от първа категория, той стартира да отслабва до тропическа стихия. Учените приказват за непрекъсната скорост напразно от 110 километра в час. От американския червен кръст обезпечават доброволци и постоянни доставки на храна и питейна вода.

Очакванията са потокът от приливни води да продължи и през днешния ден. Възможни са нови наводнения. Губернаторът на Северна Каролина прикани хората да не бързат да се завръщат в домовете си. Той назова Флорънс " натрапен кавгаджия, който е в положение да унищожи цели общности, до момента в който вилнее по сушата ". И добави, че в идните часове се чакат „ епични количества вода”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР