Продължават да се увеличават доказателствата, че витамин D може да

...
Продължават да се увеличават доказателствата, че витамин D може да
Коментари Харесай

Изследване: Над 80% от пациентите с COVID-19 имат дефицит на витамин D

Продължават да се усилват доказателствата, че витамин D може да повлияе на риска от COVID-19 и тежестта на протичане на болестта, написа " ".

Едно от най-новите изследвания по тематиката, оповестено в списанието, открива, че над 80% от пациентите с COVID-19 в испанска болница са с дефицит на " слънчевия " витамин.

Констатациите демонстрират, че идентифицирането и лекуването на пациенти с COVID-19 с недостиг на витамин D, изключително тези, които са изложени на висок риск от тежки случаи на COVID-19 - като възрастни хора, може да помогне за възстановяване на резултатите.

За да проведат изследването, откривателите съпоставят равнищата на витамин D при 216 пациенти с COVID-19 в болничното заведение Universitario Marqués de Valdecilla в Сантандер с равнищата на " слънчевия " витамин при 197 здрави хора, които са сходни във връзка с демографията като възраст и пол.

Авторите на проучването също по този начин преглеждат дали тежестта на болестта на приетите в болница лица корелира с това какъв брой високи или ниски са равнищата на витамин D.

С изключение на пациентите с COVID-19, които одобряват добавки с витамин D, откривателите откриват, че 82,2% от пациентите с COVID-19 са с недостиг на витамин D - при едвам 47,2% от хората в групата за съпоставяне.

Като цяло равнищата на витамин D при пациенти с COVID-19 при мъжете са по-ниски от тези при дамите.

Авторите на изследването също по този начин откриват, че пациентите с COVID-19 с по-ниски равнища на витамин D са по-склонни да имат хипертония и сърдечни болести, нараснали маркери на инфектиране и по-дълъг болничен престой.

Вижте още за изгодите от витамин D в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР