Продължаваме тенденцията към увеличаване на разходите за извънболнична помощ и

...
Продължаваме тенденцията към увеличаване на разходите за извънболнична помощ и
Коментари Харесай

Хинков: Продължаваме тенденцията за увеличаване на разходите за извънболнична помощ и профилактика

" Продължаваме наклонността към увеличение на разноските за извънболнична помощ и профилактична активност ", съобщи министърът на опазването на здравето Христо Хинков по време на разискванията на проектобюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на съвещанието на Съвета за тристранно съдействие, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Според министъра параметрите на бюджета демонстрират, че се усилва броят на неосигурените хора, за които страната поема от ден на ден задължения. „ Това е проблем, който би трябвало да ни насочи вниманието за това да се усилва опцията здравното обезпечаване да обгръща от ден на ден от популацията на България “, уточни Хинков. 

„ Приемаме изцяло уравновесения бюджет на НЗОК. Смятаме, че параметрите в плана на бюджета основават постоянна финансова рамка за цялостното действие на системата ", добави министърът.  

В плана на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 година се плануват общо от доходи и прехвърляния 8 163 353 100 лв.. Проектът е признат на съвещание на Надзорния съвет на здравната каса и беше оповестен на уеб страницата на институцията. За идната година се плануват 1 136 139 500 лева повече спрямо 2023 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР