Продължаваме промяната“ (ПП) и Демократична България“ (ДБ) се регистрираха за

...
Продължаваме промяната“ (ПП) и Демократична България“ (ДБ) се регистрираха за
Коментари Харесай

България да тръгне напред. Коалицията на ПП и ДБ се регистрира за изборите

„ Продължаваме промяната “ (ПП) и „ Демократична България “ (ДБ) се записаха за взаимно явяване на предварителните парламентарни избори на 2 април. Новата коалиция внесе документи и подписи за регистрация в Централната изборна комисия (ЦИК) във вторник.

Коалицията ще взе участие в изборите с името „ Продължаваме промяната - Демократична България “.

Регистрацията в ЦИК идва ден откакто водачите на Политическа партия и Демократична България подписаха съдружно съглашение. По-рано през февруари двете обединения оповестиха решението за общо явяване на изборите и си сложиха за цел съставянето на „ реформаторско ръководство “.

Събитието се излъчи онлайн в страницата на Политическа партия във Facebook.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков сложи като цел пред основаването на „ мощна група на новаторски сили в този парламент “.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов сподели, че предизборната коалиция на двете сили е нужна, с цел да се преодолее чувството, че България е спряла.

„ Трябва огромно обединяване на силите - не просто политическо, а на жителите, които да изискат България да тръгне напред “, сподели той.

В края на предишния месец националните препоръки на трите партии в обединяването „ Демократична България “ - ДСБ, „ Да, България “ и „ Зелено придвижване “ - дадоха на управленията си зелена светлина за договаряния с Политическа партия за взаимни дейности на парламентарните и локалните избори тази година.

До този миг Политическа партия и Демократична България се явяваха на избори поотделно. В последното Народно заседание двете обединения имаха надлежно 53 и 20 депутати. Общите им гласове бяха надалеч от нужното болшинство от 121 народни представители за сформиране на устойчиво постоянно държавно управление.

Политическа партия и Демократична България са единствените политически сили, които слагат като свои съществени цели по едно и също време битката с корупцията, провеждането на радикална правосъдна промяна и запазването на западната ориентировка на България.

Двете политически сили в новата коалиция са обединени и от отношението си към ГЕРБ и Движение за права и свободи, които дефинират като „ статукво “. През последните месеци Политическа партия и Демократична България се разграничиха също от Българска социалистическа партия, с която си партнираха в границите на кабинета „ Петков “. Причина за това станаха проруските позиции на социалистите във връзка с войната в Украйна и присъединяване им в така наречен „ хартиена коалиция “, която обезсмисли машинното гласоподаване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР