Продължаваме промяната - Демократична България ще върнат мандата на президента

...
Продължаваме промяната - Демократична България ще върнат мандата на президента
Коментари Харесай

Денков ще вземе втория мандат за ПП-ДБ и ще го върне веднага неизпълнен

" Продължаваме промяната - Демократична България " ще върнат мандата на президента несбъднат. Ще върнем досието празна, сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков, по БТВ.

" Николай Денков ще вземе досието, ще бъдем дружно с другите водачи ", уточни той. " Това, което се видя през вчерашния ден, е, че даже последният ни опит да си спазим ангажимента и да покажем, че страната няма да я хвърляме в безпорядък, беше отритнат от ГЕРБ. От тази позиция, ще я върнем празна ", сподели Петков.

" Аз съм доста горделив, през вчерашния ден някои хора се опитваха да споделят - " вие се молите ". Въобще не се молим. Това, което се опитахме да покажем, е какво значи да си спазим думата и какво значи да правиш нещо с възприятие за дълг. Направихме го. Получихме следващата дивотия там, седем страници измислени текстове от ГЕРБ и тези хора демонстрираха, че не могат да си държат на думата. Ние не го чакахме и в този момент отиваме с чиста съвест да върнем втория мандат ", разяснява Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов също удостовери, че от обединението ще върнат на президента празна директория за втория мандат.

" Ще отидем при президента с управлението на парламентарната група и с Николай Денков, само че ще върнем празна досието, тъй като нямаме поддръжка за основаване на държавно управление. Вчера следобяд ГЕРБ обявиха изрично, че не желаят да вземат участие в договаряния за втория мандат. Би било знамение да има някаква смяна, само че не зависи от нас. Всички видяха, че ние направихме всичко допустимо и се борихме до последно за това да има държавно управление. Защото доста добре осъзнаваме като политическа мощ, че близо две трети от българските жители не желаят предварителни избори ", сподели Атанасов по Българска национална телевизия.

Той акцентира, че " отговорността за това, че отиваме на предварителни парламентарни избори е изрично на ГЕРБ. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР