Продължаваме да следим със загриженост обстановката в след проведените на

...
Продължаваме да следим със загриженост обстановката в след проведените на
Коментари Харесай

Борисов: Въвеждането на санкции трябва да е насочено към отговорните за недемократичните подходи в Беларус, а не към гражданите

„ Продължаваме да следим със угриженост ситуацията в след извършените на 9 август президентски избори “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на изключителното съвещание на Европейския съвет, което се организира посредством видеоконферентна връзка. Държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз разискаха събитията в Беларус след президентските избори, които съгласно тях не бяха извършени по свободен и почтен метод. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа.
Премиерът Борисов посочи, че въвеждането на наказания би трябвало да е ориентирано към виновните за недемократичните подходи в Беларус, а не към жителите, които минават през доста компликации в този спешен интервал. Конкретните измерения на глобите следва да бъдат разисквани от външните министри на Европейски Съюз.
 Европейски Съюз ще наложи наказания на Беларус, не признава изборите Европейски Съюз ще наложи наказания на Беларус, не признава изборите
Европейски Съюз не признава изборите в Беларус и застава зад беларуския народ за спокойно и демократично прехвърляна на властта, разяснява  предсе...
" България поддържа повсеместен обзор на връзките на Европейския съюз с Беларус, само че смяната в страната би трябвало да идва от нейните жители, а не извън ", безапелационен беше Борисов. Той подсети, че поддръжката, която Европейски Съюз от години оказва на Беларус е точно в помощ на гражданското общество и за развиване демократични структури.
Българският министър-председател акцентира пред сътрудниците си, че е неприемливо потреблението на принуждение против мирни протестиращи и такова не би трябвало да бъде допускано. Премиерът Борисов посочи и смисъла на политическия разговор с властта и с опозицията, с цел да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението. Всички канали за разговор би трябвало да останат отворени, акцентира Бойко Борисов.
Министър-председателят означи значимата роля на Организацията за сигурност и съдействие в Европа за разрешаване на спешната обстановка в Беларус. По думите му би трябвало да се употребяват всички принадлежности на европейката политика за съседство, които биха съдействали за деескалация на рецесията. Премиерът Борисов изрази поддръжка за предлагането за изпращане в Беларус на задача на Европейски Съюз за определяне на обстоятелствата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР