Продължаваме да евакуираме българи от Украйна. Имаме заявки от наши

...
Продължаваме да евакуираме българи от Украйна. Имаме заявки от наши
Коментари Харесай

Външният министър: Близо 200 майки и деца бяха изтеглени от Киев тази нощ

Продължаваме да евакуираме българи от Украйна. Имаме поръчки от наши сънародници, които желаят да изоставен Киев. Разговаряме и с други страни членки на Европейски Съюз и НАТО, тъй че и от тях имаме цялостно подпомагане.

Това разяснява в ефира на Нова тв външният министър Теодора Генчовска.

И от Киев, и от Харков изтегляме българи. Много е огромна територията. Единични случаи имаме и се опитваме да ги групираме по допустимо най-бързия метод, само че положителното е, че броя на хората, които не са съумели да се изтеглят, към този момент фрапантно понижа, уточни тя.

Българите могат да се свързват с нас през ситуационния център, има мобилни телефони, има приложение в интернет, което също се употребява, добави тя. 

Никой не е не запомнил никого. В паниката се е получило разминаване в описите, само че ние работим по евакуацията на дамата, за която се счита, че е забравена. Тя не е сама - става дума за две дами и едно дете. Евакуацията, която протече нощес, беше извънредно тежка интервенция. Искам да блогодаря на българските служби за сигурност. Всички наши сънародници, които потеглиха от Киев в късните часове на нощта към този момент са на територията на Молдова, уточни министърът. 

Двама от мъжете, които потеглиха бяха върнати на границата, защото в Украйна е оповестена моблизация за всички мъже, които имат украински паспорти. Важното е, че всички останали са в Молдова, имат храна, вода - става дума за към 200 души, главно майки с деца, уточни тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР