Продължава трагичният развой на ситуацията в Казахстан - вече има

...
Продължава трагичният развой на ситуацията в Казахстан - вече има
Коментари Харесай

Каспаров: Убитите в Казахстан са стотици, започна окупация на страната от Кремъл

Продължава трагичният процес на обстановката в Казахстан - към този момент има информация за стотици убити измежду протестиращите , съобщи водачът на съветската опозиционна организация " Фонд за отбрана на правата на индивида " Гари Каспаров.

" Днес стартира и ф актическа окупация на страната от така наречен сили от Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС), което действително значи чe част от суверенитета на Казахстан се предава на Кремъл. " - установи той в изказване, оповестено на уеб страницата Каспаров.ru.
 Русия към този момент изпрати военни в Казахстан
Русия към този момент изпрати военни в Казахстан

Поне 1000 души са били ранени при митингите в страната

" На този декор наподобява позорно държанието на арменския водач Никол Пашинян , който взе ефективно присъединяване в реализирането на проекта на съветския деспот (Владимир Путин - б.р.) за окупиране на Казахстан, трансформирайки се в съизвършител на днешните всеобщи убийства. Обстоятелството, че Пашинян пристигна на власт с мирна гражданска война, прави дейностите му изключително цинични. Невъзможно е да купиш сигурността на личния си народ с цената на кръвта на други нации. " - акцентира Каспаров.

Той насочва рецензия и към някои западни политически среди, склонни на приемливост към диктаторските режими:

" В продължение на доста години слушахме от западни " политици-прагматици " разкази за стабилността на Казахстан при Назарбаев. Впрочем, да не забравяме, че прославата на " просветената тирания " на Назарбаев постоянно беше солидно подплатена с материални учредения. Днес, гледайки фрагментите с разстрела на протестиращите, за следващ път виждаме, че по същността си всички диктатури са идентични - при опасност да изгубят властта диктаторите са подготвени да изтребват своите съграждани с всички налични средства. "
 На цялата територия на Казахстан е въведено изключително състояние
На цялата територия на Казахстан е въведено изключително състояние

Протестиращи унищожиха монумент на първия президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев в град Талдикорган

По думите му, има потребност " особено да се подсети на " демократичната съветска общност " , която към този момент трето десетилетие със замряло сърце чака путинския режим да еволюира - всяка последваща година властване на диктатора води до доста увеличение на жертвите при неговото събаряне ".

Същевременно Каспаров насочи рецензии и към позицията на Европейския съюз за събитията в Казахстан. В профила си в Twitter той дефинира като беззащитност пред диктатурата апела на Европейски Съюз за " отговорност и въздържаност " към всички страни в миг, когато потиснатите жители на се надигат.

По думите му, ненасилието постоянно би трябвало да бъде първият метод за реакция, а от време на време и единственият, само че бруталните диктатори мъчно може да бъдат разтърсени от " мирни стачкуващи, размахващи ленти ".

" Изявлението на Европейски Съюз прекалено много звучи като изказване на Путин , когато той пази своите сътрудници диктатори. Такива апели за " ненасилие и непоклатимост " са рутинни, когато диктаторите се опасяват да изгубят монопола си върху потреблението на гнет и мощ. " - акцентира Каспаров.

Statement on Kazakhstan protests a classic example of the EU's feckless collusion with dictatorships. Calling now for "responsibility and restraint " as the oppressed citizens of a dictatorship rise up.
— Garry Kasparov (@Kasparov63)
От 2 януари . Хората излязоха по улиците на градовете, с цел да изразят недоволството си от повишението на цените на втечнения газ . Гражданите упорстват за оставката на президента и държавното управление, упорстват за битка с корупцията. Властите вкараха . При разпръсването на протестиращите ръководещите използваха мощ, довела до жертви.

Вследствие на митингите , която беше призната от президента Токаев. Той дефинира за краткотрайно изпълняващ премиерските функционалности Алихан Смаилов. Същевременно Нурсултан Назарбаев се отдръпна като ръководител на Съвета за сигурност на Казахстан - постът беше стихотворец от Токаев .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР