Продължава посещението на американския президент Джо Байдън на остров Ирландия,

...
Продължава посещението на американския президент Джо Байдън на остров Ирландия,
Коментари Харесай

Джо Байдън сгафи отново - обърка отбор по ръгби с паравоенна групировка

Продължава визитата на американския президент Джо Байдън на остров Ирландия, само че Скай нюз заяви за позволен сериозен гаф по време на срещата му с далечни родственици в ирландско графство, съобщи .

Ирландският сътрудник на Скай нюз Стивън Мърфи заяви, че през първия ден от задачата на Джо Байдън в преоткриване на ирландските му корени в графство Лаут, откъдето през далечната 1849 неговият пра-пра-прадядо Оуен Финеган е отплавал за Америка, президентът на Съединени американски щати, излизайки отвън протокола, и говорейки със събралото се голям брой в пъб, е позволил сериозен гаф.

Байдън похвали своя отдалечен родственик - ръгбиста Роб Киърни, който играе в националния тим на Ирландия, победила паметно през 2016 година международните първенци от Нова Зеландия в мач в Чикаго. Байдън обаче назовава Нова Зеландия, чието название е All Blacks (или " задачите в черно ", поради екипа им), Black and Tans, което е името на английска полувоенизирана група, която брутално е репресирала съперниците на английското ръководство по време на войната за самостоятелност на Ирландия.

Точно Black and Tans убиват 14 души и раняват други 40 по време на келтски футболен мач в Croke Park в Дъблин през 1920 година.

Кореспондентът разяснява, че въпреки и това да наподобява като неточност на езика, в случай, че Байдън постоянно е упрекван от юнионистите, че несъмнено е на страната на републиканците, думите му ще се изтълкуват по-скоро като похвала, че фамилията му бие британците. В този подтекст казаното може да има съществени последствия, заключава Стивън Мърфи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР