Продължава ерозията в личния рейтинг на Владимир Путин. След спада

...
Продължава ерозията в личния рейтинг на Владимир Путин. След спада
Коментари Харесай

Одобрението към Путин сред българите спада още, но 25% още го харесват

Продължава ерозията в персоналния рейтинг на Владимир Путин. След спада до 32 на 100 в първите дни на войната, в този момент доверието в него слиза на 25%, а недоверието скача до 61%. Много от хората, които не престават да харесват Русия, показват отрицателно отношение към Путин, което е оригиналност за публичните настройки в страната.

Това сочат данните от национално представително проучване на " Алфа Рисърч ". Проведено е в интервала 8 - 14 април 2022 година, измежду 1037 пълнолетни жители от цялата страна, посредством директно стандартизирано изявление с таблети. Използвана е двустепенна стратифицирана по район и вид обитаемо място извадка с квота по пол, възраст, обучение. Публикувано е на уеб страницата на организацията и се осъществя със лични средства.

Другата значима смяна е безапелационното отменяне на Русия като модел на държавно и политическо развиване на България. 63% от интервюираните са на мнение, че мястото на България в изменящия се свят е в съюз със страните от Европейски Съюз и НАТО. 15% поддържат тезата, че мястото на страната ни е в съюз с Русия и страни към нея. Данните демонстрират, че българското общество минава през стадий на промяна, която ще оказва въздействие освен върху гео-политическите му настройки, само че и върху поддръжката за обособените политически сили в страната.

В тези две връзки продължаващата към този момент съвсем два месеца война сред Русия и Украйна обрисува ясни трендове, които трансформират дългогодишни салда в българското общество, означават от организацията.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/alpha 5.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 900 " height= " 506 " />

46% от сънародниците ни не престават да наблюдават всеки ден и с детайлности новините за военните дейности, реакциите на света и ориста на украинските бежанци. Други 38% декларират, че се интересуват от тематиката като цяло и по-общо, а едвам 16% не демонстрират интерес.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР