Продължава да е драматична обстановката в украинския град Мариупол, като

...
Продължава да е драматична обстановката в украинския град Мариупол, като
Коментари Харесай

Два призива от Азовстал тази сутрин

Продължава да е трагична ситуацията в украинския град Мариупол, като тази заран организациите популяризират информация с разнопосочни послания.

Командирът на украинската морска пехота, чиито останки се борят в обкръжения цех " Азовстал " в Мариупол, приканва водачите на Съединени американски щати, Англия, Турция и Украйна да спасят неговите бойци и цивилните, които са останали с тях на последната украинска територия. Това е втората молба за помощ от командира, откакто преди два дни той се обърна обществено към папа Франциск, написа съветската редакция на BBC.

" Това може би е последната ни тъжба. Може би ни остават единствено дни или часове ", декларира майор Серхий Волина във видеопослание, оповестено във Фейсбук в сряда вечерта.

Волина споделя, че има 500 ранени и стотици цивилни с него и хората му. Те са заобиколени от доста превъзхождащи ги съветски сили. Командирът на морските пехотинци моли всички да бъдат евакуирани в трета страна.

Няколко часа по-рано майор Волин написа, че вижда два разновидността за избавление: пробив на украинската войска (вариант, който офицерът дефинира като " вероятен, въпреки и сложен и опасен " ) и съглашение по дипломатически път за овакантяване на всички хванати в клопката.

Руската организация " Новости " популяризира други информация и друго видео - на чеченския водач Рамзан Кадиров, който описа в своя канал в Telegram също за " Азовстал " и сподели трофейно съоръжение.

" В Мариупол работата по разчистването на здания в индустриалната зона продължава с цялостна мощ. Това видео демонстрира един от най-големите промишлени обекти в Донецката национална република, който бандеровците и нацистите са употребявали като една от многочислените си бази ", споделя Кадиров.

Според него чеченските военни претърсват всеки квадрат на тогавашното мощно дружество, което " азовските главорези " са трансформирали в " прилична укрепена зона ". Кадиров се заканва, че това надалеч не е лимитът и декларира, че към този момент могат да не употребяват личните си муниции, а съветските бойци да нападат с трофейни такива.

Ройтерс оповестява, че съветското министерство на защитата е сложило нов ултиматум на украинските бойци, които се намират в индустриалния комплекс. " Въоръжените сили на Русия, изхождайки само от филантропични правила, още веднъж оферират на бойците от националистическите батальони и задграничните наемници да прекратят военните си дейности от 14:00 ч. московско време на 20 април и да сложат оръжие ", декларират от съветското министерство на защитата.

Нито един украински боец не е приел същото предложение във вторник, се споделя в изказване на министерството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР