Продажбите на нови автомобили във Великобритания миналата година са отчели

...
Продажбите на нови автомобили във Великобритания миналата година са отчели
Коментари Харесай

Брекзит срина продажбите на нови коли във Великобритания

Продажбите на нови коли във Англия предходната година са отчели най-силния си спад от 2009 година, свивайки се с над 5 на 100 поради несигурността към възможното въвеждане на нови такси за дизелови коли и отслабването на потребителското доверие след Брекзит, съобщи Ройтерс.

Регистрациите са завършили 2017 година с към 2,54 милиона нови автомобила съгласно предварителни данни и се чака да намалеят с до 7 на 100 тази година, оповестява английската Асоциация на производителите и търговците на коли (SMMT).

Търсенето на дизелови коли се е намалило със 17 на 100 на фона на опасенията от нови такси, което е вдигнало междинното равнище на въглеродните излъчвания за нови коли за първи път от две десетилетия поради пренасочването към бензинови мотори.

Спадът в общите продажби през 2017 година е най-големият от срутва в търсенето през 2009 година след финансовата рецесия, въпреки че идва след двете рекордни години - 2015-а и 2016 година.

Продажбите през декември са се намалили с 13,9 на 100 и през идните месеци евентуално ще има още спадове, предвижда ръководителят на браншовата организация Майк Хос.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР