Проблемите на общините и бюджета, актуалната политическа ситуация в държавата

...
Проблемите на общините и бюджета, актуалната политическа ситуация в държавата
Коментари Харесай

БСП и кметовете обсъдиха бюджета и подготовката за местните избори

Проблемите на общините и бюджета, настоящата политическа обстановка в страната и идните през есента локални избори разискаха на среща ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, управлението на социалистическата партия и кметовете, определени и подкрепени от Българска социалистическа партия.
Като извънредно " болна " тематика кметовете сложиха казуса с финансирането с 460 млн. лева на инфраструктурните и капиталови планове на общините. Голяма част от тях към този момент са стартирани, градове и села са разкопани, само че строителството не може да продължи до момента в който не се преведат оставащите 50 % от средствата. " Топката се трансферира от финансовото към районното министерство и назад ", съобщи кметът на Троян Донка Михайлова.
" Българска социалистическа партия внася запитване до министрите на финансите и Министерство на регионалното развитие какво се случва и ще желае отговор за какво откакто плановете са утвърдени и стартирани, средства по думите и на двамата министри има, само че пари не се превеждат ", съобщи Корнелия Нинова.
Кметовете увериха, че заложените в плана за бюджет на служебния кабинет финансови разноски са раздути и няма време до края на годината да бъдат изпълнени.
" При разискването на бюджета Българска социалистическа партия би трябвало да сложи въпроса за механизмите за увеличение на приходната част в бюджета ", обявиха мнение кметовете. Едно от съответните оферти бе за законодателно споразумяване в Закона за придвижване по пътищата, чието актуализиране следва, санкциите от превишена скорост на територията на общините да се управляват от страната, само че средствата да се връщат в общините.
Кметовете настояха и за законодателно решение общинските сдружения да имат правото да аплайват по европейски и обществени стратегии, наедно с частните сдружения при явен правилник. Те поддържаха решението на управлението на Българска социалистическа партия за напусне диалозите с ГЕРБ, " имитиращи договаряния за сформиране на кабинет ", като прибавиха, че това би трябвало да бъде изговорено в още по-широка степен пред социалисти и симпатизанти по места.
Ръководството на партията и кметовете разискаха и идните локални избори. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР