Проблемите между българските треньори и казахстанския Иртиш (Павлодар) явно ще

...
Проблемите между българските треньори и казахстанския Иртиш (Павлодар) явно ще
Коментари Харесай

Проблемите между Иртиш и българите се задълбочават, помощниците на Херо също се обръщат към ФИФА

Проблемите сред българските треньори и казахстанския Иртиш (Павлодар) очевидно ще продължат с цялостна мощ освен поради идното дело на Димитър Димитров-Херо във ФИФА, само че и поради развоя по прекратяването на договорите на неговите помощници Георги Чиликов и Петър Колев. Преди ден Иртиш (Павлодар) популяризира информация, че " договорите на Чиликов и Колев са прекъснати поради систематични нарушавания и неподобаващо държание на асистенти на старши-треньора, както и за непокорство на старши-треньора ". По-нататък се приписва на Чиликов и Колев надали не виновност по всеки въпрос, който може да се измисли във футболно и нефутбоно отношение.

По напълно друг метод обаче показва обстоятелствата уеб сайтът sport.inform.kz, където се споделя, че двамата съзнателно са изпълнявали дилемите си при краткотрайния треньор Сергей Климов. И бяха подготвени да продължат да оказват помощ и на новия старши треньор Милан Миланович, който пристигна единствено с един асистент.
Казахстанското издание твърди, че Димитров може да има искания за към 500 хиляди $ против Иртиш, въпреки да е подготвен на компромис, в случай че се стигне до естествен разговор. Но още едно дело е на хоризонта и то е от двамата му помощници. Иначе историята е изцяло позната в България, когато Димитър Димитров-Херо беше отхвърлен от работа, неразрешен му беше достъпа до стадиона, както и бяха възпрепятствани да се появят на мача с Жетису.

Юридическата отбрана на Чиликов и Колев е поета от експерта по спортно право Георги Градев. Той също е потърсен за мнение от казахстанската медия и споделя: " Когато клубът беше изоставен от Димитров, на Колев и Чиликов беше препоръчано да продължат да работят и по-нататък. Най-точно казано просто не ги уволниха. И те започнаха да оказват помощ на Сергей Климов. Напълно бяха ангажирани в работата си, всичко беше обикновено. На 7-и юни клубът Иртиш назначи нов треньор - сърбина Милан Миланович. На 8-и юни моите клиенти не бяха позволени до тренировки, не им разрешиха да си извършват отговорностите. На на 12-и юни им връчиха заповед, според която Миланович ги изпраща на административна работа. Въпросната работа била анализаторска, само че освен ", разяснява Градев.

" Също по този начин им беше поръчано да наблюдават чиновниците на клуба, записвайки кой идва на работа и кой не. При това клубът не им е платил заплатите за месец май, а също по този начин и три награди. Много пъти писах до клуба, молих да бъдат позволени до главната им работа, само че никой не реагира. А по-късно тях просто стопираха да ги пускат въз основата. В подмяна на жилищата, където живееха, им беше препоръчана квартира, доста неприятна квартира. И несъмнено, те отхвърлиха ", добавя още родният експерт по спортно право.

" През тази седмица им заплатиха дължимото и им споделиха, че могат да пристъпят към своите отговорности на терена. За първи път ги пуснаха на подготовка от 8-и юни насам. Бяха въодушевени и пристъпиха на терена. Но Миланович не им сложи никакви задания. И по-късно клубът ми изпраща писмо, в което са упрекнати моите клиенти в несъблюдение на заповедите на старши-треньора ", прибавя още Градев.

" Какви заповеди? Да се занимават с административна работа в офиса или да гледат тренировките??? Веднага отговорих на клуба, че им давам период до четвъртък да поправят всички тези неща. Ако не им разрешат да си правят работата, ще прекратим договорите и ще се обърнем към ФИФА. След това в четвъртък клубът разтрогнал самичък договорите на двамата български треньори, като основанията им били два фактора. Първият - състезателен, отборът е изгубил 10 мача. Вторият - дисциплинарен, само че не виждам къде тъкмо двамата са нарушили дисциплината. И по двата фактора, счита спортният юрист, разпоредбите на ФИФА са нарушени. Особено за втория, защото е разумно при сходно дисциплинарно нарушаване да има предизвестие, или финансова санкция като първи стъпки. След това клубът изпрати необичайно известие, в което за моите клиенти е написана лъжа. Не желая да употребявам други остри думи. Ще кажа единствено, че имаме всички учредения да се съдим с Иртиш и ще се обърнем към ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР