Проблемът с въглехидратите не се решава с абсолютното им изключване

...
Проблемът с въглехидратите не се решава с абсолютното им изключване
Коментари Харесай

Гладът за сладко издава от какво има нужда тялото ни

Проблемът с въглехидратите не се взема решение с безспорното им изключване от менюто.

Но въпреки всичко, ще се съгласите с нас, едно парче шоколад в никакъв случай не остава единствено едно.

Според експертите, гладът за въглехидрати се покачва доста през студените дни. Организмът ни се концентрира върху това да ни защищити от външните фактори – или по-просто казано, да ни е топло. Тялото ни употребява повече сила, с цел да поддържа температурата си, а това кара метаболизма ни да се увеличи с 10%. Междувременно имаме потребност от много повече калории и въглехидрати, които да компенсират.

Въпреки това, непрекъснатото предпочитание за нещо сладко може да издава какво в действителност му липсва на организма ни. Често това е дефицит на магнезий. Какаото, главната съставна част в шоколада, е естествено богата на този детайл храна, който е от голяма значимост за доста неща: от здрави кости през мощна имунна система до справяне със напрежението.

Липсата на магнезий постоянно е причина за засилен предменструален синдром, което изяснява за какво доста дами споделят, че в тези дни от месеца ядат доста повече шоколад от нормално.

Вместо сладко…
Можете да дадете на тялото си повече магнезий като хапвате ядки, семена и зеленолистни зеленчуци. Здравословна опция на шоколада пък е черен шоколад с над 70% какао – той е доста по-богат на магнезий, в сравнение с елементарния млечен. 2-3 части от него незабавно ще заситят глада ви, защото усетът му е по-силен.

Ако пък приемате магнезий под формата на добавки от аптеката, хубаво е да знаете, че към тях можете да прибавите и витамин B6. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР