Проблемът с миграцията е значително подценен от нас като общество,

...
Проблемът с миграцията е значително подценен от нас като общество,
Коментари Харесай

Михаил Миков: Подценява се проблемът с мигрантите, прилага се двоен стандарт

Проблемът с миграцията е доста недооценен от нас като общество, а освен от Министерство на вътрешните работи - в това число в европейски проект. Нужно е очертаването на ясно политика какво България желае от мигрантите - има ли демографски загиващата България потенциал да ги интегрира или преглежда мигрантския поток единствено като нещо, която минава през страната. Това съобщи някогашният вътрешен министър Михаил Миков пред.

По думите му това са огромни въпроси, на които българското общество към момента не си е дало отговор.  " Започва предизборна акция и ще забележим какъв брой партии ще слагат изцяло въпроса с миграцията и по какъв начин да бъде спрян ", добави Михаил Миков. Според него в България има двоен стандарт във връзка с мигрантите.

" По един метод преглеждаме мигрантите от юг, а по различен метод беше отношението към украинските жители тук. Българското общество и българските политици от ден на ден би трябвало да се замислят върху това по какъв начин посрещат нашите близки, когато са мигранти в непознати страни, когато ние слагаме тук едни или други ограничавания за прекъсване на мигрантите, в това число репресивни ", разяснява Михаил Миков. Той разясни, че България, като обезлюдяваща страна, би трябвало да следва образеца на Германия, където проучването на немски език е наложително и тече развой на консолидираното на мигрантите.

" Тези, които са рискови или имат незаконни и противообществени прояви, би трябвало да бъдат селектирани. Това става с доста упорита работи, с изследване, с връзка с сътрудниците, в това число с връзка с турската страната ", сподели още някогашният вътрешен министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР