Пробив в отношенията между САЩ и Мексико. Президентът Доналд Тръмп

...
Пробив в отношенията между САЩ и Мексико. Президентът Доналд Тръмп
Коментари Харесай

САЩ и Мексико постигнаха търговско споразумение

Пробив в връзките сред Съединени американски щати и Мексико. Президентът Доналд Тръмп разгласи довечера, че двете страни са постигнали комерсиално съглашение. То е резултат от дългите договаряния, които последваха отдръпването на Вашингтон от НАФТА - Северноамериканското съглашение за свободна търговия.

 © Българска телеграфна агенция
Мексиканският му сътрудник Пеня Нието прикани и канадския министър председател Джъстин Трюдо да се включи в договарянията, с цел да бъде подписано тристранно съглашение.

Сделката сред Съединени американски щати и Вашингтон изисква 75% от даден артикул да са създадени в двете страни, с цел да не бъдат налагани мита. А във връзка с колите 40- 45% да са създадени от служащи с отплата най-малко 16 $ на час.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Това е невероятна договорка и за двете страни. Най-важното, това е невероятна договорка за служащите и жителите на двете страни. Нашите фермери ще са доста щастливи. Обещах им да го направя. Мексико даде обещание да запoчне неотложно да изкупува допустимо най-вече селскостопанска продукция. Работим интензивно и с други страни. Китай е една от тях, те желаят да приказваме, само че в този момент не е подобаващият миг да приказваме с Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР