Пробите за бебешки шампоан на Johnson & Johnson се провалиха

...
Пробите за бебешки шампоан на Johnson & Johnson се провалиха
Коментари Харесай

Продукти на Johnson & Johnson причиняват рак

Пробите за бебешки шампоан на Johnson & Johnson се провалиха при качествени проби, провеждани от северозападният индийски щат Раджастан, заяви Ройтерс.

Това се случи единствено няколко месеца откакто индийските управляващи започнаха проучване на бебешката пудра на J & J, с цел да ревизират дали съдържа азбест, причиняващ рак. В края на февруари от компанията J&J оповестиха, че са възобновили производството на бебешки талк откакто при извършените проби не е бил открит азбест в продукта.

Раджастанската организация за надзор на опиатите заяви на 5 март, че пробите от бебешки шампоан на J&J, взети от две партиди, са се провалили в теста за качество, защото съдържали "вредни съставки ". Говорителката на J&J съобщи, че резултатите, получени от наблюдаващия, демонстрират, че в пробите е бил открит формалдехид. Формалдехидът е канцерогенен и отровен.

Пред Ройтерс говорителката заяви, че от компанията отхвърлят да одобряват за достоверни междинните проби, които са положителни за съществуването на формалдехид. "Недвусмислено твърдим, че нашите артикули са безвредни и нашият развой на гарантиране на това е измежду най-строгите в света ", съобщи тя, добавяйки, че Johnson & Johnson е оспорила междинните резултати от теста на държавното управление, основаващи се на "неизвестни и неуточнени " способи.

Двете партиди на тестваните бебешки шампоани са със период на валидност до септември 2021 година и са създадени в завода на компанията в северната част на Химачал Прадеш. "Ние съобщихме на индийските управляващи, че не прибавяме формалдехид като съставна част в шампоана ни, нито бебешкият шампоан на Johnson съдържа някаква съставна част, която може да освободи формалдехид с течение на времето ", съобщи говорителката на компанията.

През декември Ройтерс разгласява своето разобличаване, че Johnson & Johnson е знаел от десетилетия, че причиняващият рак азбест може да бъде открит в артикули на компанията. На 13 март правосъдно жури отсъди на Johnson & Johnson да заплати 29 млн. $ на жена с диагноза рак, която твърди, че азбестът в продуктите с пудра на прахуляк на компанията са предизвикали нейното заболяване.

Бебешката пудра на J & J е една от най-известните задгранични марки, продавани в Индия. Компанията води продажбите в индийския пазар за бебешки и детски тоалетни такъми, съгласно доставчика на пазарни изследвания Euromonitor.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР