Пробиотиците се използват за контрол на различни състояния, като времето,

...
Пробиотиците се използват за контрол на различни състояния, като времето,
Коментари Харесай

Прием на пробиотици – Колко време е необходимо за да подействат?

Пробиотиците се употребяват за надзор на разнообразни положения, като времето, което е належащо с цел да подействат може да варира от няколко дни до няколко месеца, според от съответната причина за приема им.

Популярността на пробиотиците, пораства от ден на ден, а продажбите в целия свят надминават 40 милиарда $ и се чака тази наклонност да продължи да нараства.

Ако сте приемали пробиотик, несъмнено сте се запитвали – какъв брой време би трябвало да го вземете – или какъв брой дълго би трябвало да продължите да го приемате. Освен това, като се има поради изобилието от налични артикули, избора на верния може да бъде сложен.

Времето, належащо на пробиотика да подейства, зависи от фактори като задачата, за която се приема, типа на пробиотика и дозата.

Индивидуалните реакции могат да варират и е значимо да вземете поради тези фактори, с цел да определите успеваемостта и продължителността на използването на пробиотик за вашите характерни потребности.

Какво съставляват пробиотиците?

Пробиотиците са живи микроби (дрожди или бактерии), които обезпечават изгоди за здравето, когато се одобряват в точните количества.

Според експертна група на Международната научна асоциация за пробиотици и пребиотици (ISAPP) производителите би трябвало да употребяват повече изследвания, основани на доказателства, с цел да претендират за изгоди за здравето.

За страдание, през днешния ден има доста артикули на пазара, за които се загатва, че нямат доказателства за техните изгоди.

Нека да разгледаме по-подробно по какъв начин да изберем верния пробиотик и да разберем по какъв начин работят, тъй че идващия път, когато би трябвало или желаете да приемате, да изберете най-хубавия за вас.

Какво споделят изследванията?

Пробиотичните дози се дефинират количествено в единици, образуващи колонии (CFU), представляващи броя на живите варианти във всяка доза.

От решаващо значение е да разберете предоставената информация, защото другите марки оферират разнообразни дози и варианти.

Последните изследвания акцентират смисъла на фактори като микробен вариант, здравословно положение, формула на продукта, доза и качество на продукта за успеваемостта на пробиотиците.

Състоянието или признакът, който се пробвате да лекувате, може да повлияе на това по какъв начин работи пробиотикът и по кое време ще видите резултати.

За здраве на червата или имунното здраве може да изисква по-дълъг интервал на банкет на пробиотици.

При проблеми като диария, резултатите могат да се проявят по-бързо.

Например, изследвания от 2010 година демонстрират, че пробиотиците, когато се употребяват дружно с рехидратираща терапия, могат да понижат продължителността и честотата на инфекциозната диария единствено за 2 дни.

Друго изследване демонстрира, че пробиотична напитка с висока доза в продължение на 12 седмици води до по-малко инфекции на горните дихателни пътища и грипоподобни признаци, стимулирайки имунната система посредством повишение на равнищата на антитела.

В подтекста на синдрома на раздразнените вътрешности (IBS), изследване от 2011 година разкри, че прибавянето на Saccharomyces boulardii в продължение на 4 седмици води до доста усъвършенстване на признаците, свързани с IBS.

Срокът за наблюдение на усъвършенствания с пробиотиците може да варира в необятни граници, вариращ от няколко дни до няколко месеца, според от задачата на добавките и съответното здравословно положение, което се лекува.

Защо пробиотика може да не подейства или може да отнеме повече време, с цел да подейства

Пробиотиците демонстрират друга степен на успеваемост, дължаща се на самостоятелни фактори като вашия генетичен състав, възраст, изцяло здраве, действителен бактериален състав в тялото ви и хранителни привички.

Въпреки евентуалните им изгоди, има случаи, когато пробиотиците може да не дадат мечтаните резултати.

Няколко аргументи, заради които пробиотиците може да не работят, включват:

  • Неправилна доза (твърде малко CFU): Ефикасността на пробиотиците постоянно е обвързвана с единиците, образуващи колонии (CFU), присъстващи във всяка доза. Неадекватните CFUs могат да попречат за тяхната успеваемост.
  • Неправилно приложение: Приемът на пробиотици със или без храна може да повлияе на тяхната успеваемост. Важно е да прочетете етикета и да се придържате към напътствията на продукта за оптимални резултати.
  • Грешен вариант: Не всички пробиотични варианти са универсално ефикасни за всеки признак или положение. Идентифицирането на подобаващия вариант въз основа на потвърдени изследвания е от решаващо значение за целенасочените изгоди.
  • Лошо качество на продукта (живи култури): Пробиотиците са деликатни и тяхната резултатност зависи от оцеляването на живите култури. Поддържането на жизненост посредством произвеждане, предпазване и резистентност на стомашна киселина е от значително значение за тяхната успеваемост.
  • Неправилно предпазване: Фактори като мокрота, топлота и светлина могат да повлияят неподходящо на пробиотиците. Някои разновидности може да изискват предпазване на хладно, с цел да запазят успеваемостта си.

Разбирането на тези фактори и адресирането им по подобаващ метод може да способства за по-успешно деяние. Ако усещате, че пробиотиците не работят, може да си коства да преразгледате тези съображения и да се консултирате със здравен експерт за персонализирани насоки.

Как да изберете верния пробиотик за вас

Изборът на верния пробиотик зависи от съответната причина за приемането му, защото успеваемостта варира според от варианта и това, за какво се приема.

Пробиотиците могат да бъдат получени посредством пробиотични храни като кисело мляко или в хранителни добавки, включващи разнообразни известни варианти.

Въпреки че съществуват голям брой изказвания по отношение на пробиотичните артикули, благонадежден, учреден на доказателства обзор демонстрира, че някои варианти, като Lactobacillus, Bifidobacterium (бактерии) и Saccharomyces boulardii (дрожди), като цяло са безвредни и потребни при характерни положения.

Пробиотиците са посочили успеваемост при разнообразни положения, в това число:

  1. Профилактика и лекуване на пътническа диария
  2. Свързана с антибиотици диария
  3. Язвен колит

Скорошен обзор също допуска, че пробиотиците са потребни за поддържане на здравето на червата, вагината и имунната система при здрави човеци.

Ключовите правила за сполучлива приложимост на пробиотици са:

  • Правилно диагностицирано положение: Пробиотиците не са универсално ефикасни за всяко заболяване, тъй че е от решаващо значение да се съпостави признакът с съответния вариант.
  • Правилният вариант: Щамът на пробиотиците има значение и верният избор е от значително значение. Препоръчително е да се консултирате с доктор преди започване банкет на добавка.
  • Правилна доза (CFU): Дозировката зависи от здравословното положение или признака, който се лекува. Като цяло доза от 5 милиарда CFUs или по-висока се оказа по-ефективна за лекуване на стомашно-чревни положения. Дозировките варират според от марката и е належащо деликатно четене на етикета, изключително откакто доста марки включват голям брой варианти. Дозировките също са разнообразни за деца и възрастни.

Как да сте сигурни, че вашият пробиотик ще работи

Гарантирането на успеваемостта на определения от вас пробиотик включва избор на реномирана марка и съблюдаване на напътствията за банкет на етикета.

Кога се приема преди, след или по време на хранене?

Всяка марка има характерна информация, съобразена с нейния артикул, като спазването на тези насоки усилва вероятността от позитивни резултати.

Производителите непрестанно се стремят да подобрят успеваемостта на пробиотиците посредством нововъведения като микрокапсулиране, което защищава пробиотиците, като по този метод усилва възможностите им за оцеляване и успеваемост.

Ето някои препоръки за ефикасна приложимост на пробиотици:

  1. Избор на високо качество (живи култури): Изберете артикул, който дава доказателства за успеваемост и съдържа живи култури.
  2. Правилно предпазване: Спазвайте инструкциите за предпазване на етикета, без значение дали предлага изстудяване, стайна температура и така нататък
  3. Правилно приложение: Приемайте пробиотика съгласно напътствията, като следвате инструкциите на етикета по отношение на времето (преди хранене, преди лягане и т.н.).
  4. Способност на пробиотика да оцелее в тялото: Пробиотикът би трябвало да бъде планиран да оцелее при пътуването през стомашната киселина и жлъчката, като в последна сметка се колонизира червата.
  5. Безопасност: Прочетете деликатно етикета, като обърнете внимание на добавените съставки. Бъдете деликатни с пълнители и свързващи субстанции, които могат да причинят нежелани реакции.

Типичният етикет на пробиотична добавка включва името на съответния вариант (напр. Lactobacillus acidophilus), дозата (CFU), период на валидност и указания за приложимост и предпазване.

Срокът на валидност е от решаващо значение, което значи продължителността на жизнеспособността на живите култури. 

Заключение

Избирането на най-подходящия пробиотик от множеството налични артикули в действителност може да бъде объркващо. За да рационализира процеса на взимане на решения, насоките на Световната гастроентерологична организация оферират обстоен лист със положения, при които пробиотиците могат да окажат позитивно въздействие. Този лист включва и характерни пробиотични варианти и целесъобразни дози.

При избора на пробиотик е извънредно значимо да прочетете деликатно етикета, като обърнете внимание на варианта, дозата, целесъобразния банкет, периода на валидност и инструкциите за предпазване.

Въпреки това е значимо да се означи, че пробиотиците може да не са подобаващи за всеки. Преди да включите каквито и да е добавки, в това число пробиотици, във вашата рутина, целесъобразно е да се консултирате с доктор. Това е изключително значимо, в случай че имате терзания по отношение на евентуални странични резултати или взаимоотношения с други медикаменти, които приемате сега.

Прочети още:

  • Пробиотици + Пребиотици = Синбиотик – Ето каква е разликата
  • Пробиотици за намаляване: Какво споделя науката?
  • Бутират – Ползи за здравето на червата и изцяло здраве
  • Могат ли пробиотичните питиета в действителност да ви оказват помощ да подобрите здравето на червата?
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР