Призовавам властите за спешни действия, незабавно ще сезирам Европейската комисия

...
Призовавам властите за спешни действия, незабавно ще сезирам Европейската комисия
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Ще сезирам ЕК за инцидента с Александър Димитров на сръбската граница

" Призовавам управляващите за незабавни дейности, неотложно ще сезирам Европейската комисия за следващото неспазване на човешките права и свободи! " Това съобщи Илхан Кючюк, президент на политическа партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ) и член на Европейския парламент от групата на „ Обнови Европа “.

Повод за острата реакция на Кючюк е случаят с Александър Димитров, деятел на гражданската организация за правата на българите в Западните околности „ Глас “.

Вчера Димитров в продължение на пет часа е бил държан на българо-сръбската граница и не е бил позволен да влезе на територията на Сърбия в родния си Босилеград, тъй като в колата му са открити три книги на някогашния общоприет консул в Ниш Едвин Сугарев.

„ Законът ясно споделя, че е безусловно законно внасянето на 3 книги от един и същи създател на територията на страната. Това е следващ случай на нарушение на правата и свободите на български жител! Сръбските управляващи нямат никакви причини за своите дейности! Това е безусловно безпричинно и неприемливо. “ - безапелационен е евродепутатът Илхан Кючюк.

Той прикани българските управляващи за незабавни дейности.

„ От своя страна неотложно ще сезирам Европейската комисия за следващото неспазване на човешките права и свободи! “, съобщи президентът на АЛДЕ и цитира думите на огромния френски публицист и хуманист Виктор Юго: „ Без книга светът е нощ, а мозъкът – презрян. Без книга народите са стада без мисъл. “ /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР