Приют за бежанци в германската провинция Мекленбург-Предна Померания изгоря. Полицията

...
Приют за бежанци в германската провинция Мекленбург-Предна Померания изгоря. Полицията
Коментари Харесай

Приют за бежанци в Германия изгоря. Умишлен ли е палежът?


Приют за бежанци в немската провинция Мекленбург-Предна Померания изгоря. Полицията допуска, че зад палежа стоят политически аргументи.

В сряда някогашен хотел, в този момент подслон за бежанци, в Грос Щрьомкендорф, провинция Мекленбург-Предна Померания изгоря. В него са били настанени, както и трима чиновници. Никой не е потърпевш по време на пожара.

Полицията допуска, че аргументите за пожара са политически. От полицейското ръководство в Росток оповестяват, че следствието е поето от силите за сигурност. Разследващият екип се подкрепя от отдела за престъпни следствия във Висмар.

Сградата е била неспасяема

Смята се, че пожарът е зародил от външната страна на постройката. По данни на локалните управляващи към 21:20 ч. се е задействал алармен сигнал в обекта. Мениджърът незабавно ревизирал въпросния етаж. Минувачи го предизвестили, че пламъци са обхванали дясната част на сламения покрив. Докато пожарникарите бъдат извикани, чиновниците на обекта и някои от минувачите се борили с огъня с пожарогасители.

След пожара постройката е съвсем изцяло разрушена.

Когато пристигнали, близо 120-те пожарникари трябвало да предотвратят разпространяването на пламъците към близките здания и да обезпечат следено изгаряне на постройката.

" Всяко нахлуване против бежанци е нахлуване против нашите полезности "

Министърката на вътрешните работи на провинция Мекленбург-Предна Померания Кристиан Пегел уточни, че при огледа на мястото върху постройката са открити графити със свастика. " Хората, които бягат от война, се нуждаят от нашата отбрана и поддръжка. Не толерираме омразата и насилието ", написа министър-председателката на провинцията Мануела Швезиг в Туитър. Федералната министърка на вътрешните работи Нанси Файзер даде обещание всички елементи към случая да бъдат разкрити. " Всяко нахлуване против  или техните приюти е и нахлуване против нашите съществени полезности ", обявиха от полицията в Росток.

Пожарът съвсем изцяло е унищожил сгарадата. Според първичните следствия полицията прави оценка материалните вреди на най-малко шестцифрена сума. Веднага след пожара жителите на приюта са били преместени в различен обект.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР