Привечер под куполите на Ларгото в центъра на София ще

...
Привечер под куполите на Ларгото в центъра на София ще
Коментари Харесай

Концертът Европа танцува - палитра от музикални изпълнения под купола на Ларгото

Привечер под куполите на Ларгото в центъра на София ще се състои концертът " Европа танцува ". Поводът е идния Ден на Европа 9 май. Музикално-танцовото шоу включва присъединяване на професионални и любителски обединения, солисти от Музикалния спектакъл, трупата на Нешка Робева. Очаква се да свири и Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов. Събитието се организира в границите на 17-то издание на Европейския музикален фестивал.
Един от участниците Александър Мутафчийски напомни в предаването " Преди всички ", че миналогодишното издание е фокусирало огромен интерес. По думите му, програмата е доста разнообразна. Паралелно с осъществяванията си фолклорните ансамбли " Здравец " и " Средец " ще зарадват публиката с ревю-демонстрация на фолклорни костюми от другите етнографски области на страната. 

" Нашето обръщение е тъкмо това - макар другите си присъщи черти: във фолклора, в танците, в метода си на живот, ние би трябвало да намираме неща, които да ни събират и да ни сплотяват. Това е концепцията на цялото това наше европейско съжителстване дружно. Трябва да намираме от ден на ден неща, които събират и да ни сплотяват, само че да не губим идентичността си като народи, като особености, които ни оформят като нации ", посочи Александър Мутафчийски.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР