Привърженици на футболния ЦСКА пътуваха от София до Белград, за

...
Привърженици на футболния ЦСКА пътуваха от София до Белград, за
Коментари Харесай

Фенове на ЦСКА почетоха Йешич, Люпко Петрович поднесе венци от името на ЦСКА - София и Гриша Ганчев

Привърженици на футболния ЦСКА пътуваха от София до Белград, с цел да почетат някогашния ментор на " алените " Миодраг Йешич, който почина в автомобилна злополука на 8 декември, оповестява Българска телеграфна агенция.

Поклонението пред тленните остатъци на 64-годишния Йешич се състоя тази заран на подготвителната база на Партизан в квартал Земун в сръбската столица, а погребението е през днешния ден от 13:00 часа.

Бившият старши треньор на ЦСКА - София и Литекс - Люпко Петрович, сервира венци от името на притежателя на " алените " Гриша Ганчев и от " армейския " футболен клуб от София.

Йешич е първенец на България с ЦСКА през 2005 година, а също по този начин два пъти притежател на Купата на България – през 2006-а с ЦСКА и през 2008-а с Литекс. Той също по този начин два пъти печели Суперкупата на България с Литекс през 2007-а и през 2008-а година. Първият му интервал в ЦСКА е от 2004 до 2006 година, а за сезон 2007/2008 е отпред на Литекс. През 2013-а година за повторно се завръща на стадион " Българска войска ". Но първо дойде в България като треньор на Славия, където поема работата на стадиона в Овча купел през 2002-а година, водейки " белите " до 2004-а.

В кариерата си на футболист Миодраг Йешич играе в три клуба - Партизан (Белград), чийто младеж е, а по-късно в турските Алтай (Измир) и Трабзонспор. Има 8 мача и 2 гола за националния тим на някогашна Югославия. Треньорската му кариера продължава 25 години, минавайки през три континента – Европа, Азия и Африка. Последната месторабота на Йешич е клубът Ал Шула от Саудитска Арабия, само че в края на септември е уволнен, защото отборът е чак 14-и в локалната втора лига.

фотография: БТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР