Притеснителна била и себестойността на проекта на българска територияИма непотвърдена

...
Притеснителна била и себестойността на проекта на българска територияИма непотвърдена
Коментари Харесай

Асен Василев: Има информация за смъртни случаи при строителството на „Турски поток”

Притеснителна била и себестойността на плана на българска територия

Има непотвърдена информация за смъртни случаи по време на строителството на „ Турски поток”. Това съобщи вицепремиерът и финансов министърАсен Василев пред публицисти в Народно събрание, съобщи.

Притеснителна била и себестойността на плана на българска територия.

„ 3 милиарда е много огромна сума. Освен това има непотвърдена информация, че има смъртни случаи по време на строителството, че има неспазени процедури. Всичко това би трябвало да се ревизира дали е правилно. И в случай че е правилно, какъв брой тежки са нарушенията”, съобщи Асен Василев.

В коридорите на Народното събрание вицепремиерът увери, че държавното управление ще обезпечи предвидимост на енергийния пазар. Той разгласи, че се следи нарастване на производството в България макар спрените доставки на природен газ.

Искането на България страната да бъде изключение, в случай че се наложи ембарго на съветския нефт, евентуално ще получи поддръжка. „ Имаме увещание, че България ще бъде взета предвид”, съобщи Василев. По думите му още не е ясно по кое време ще бъдат препоръчани ограниченията.

Следващата седмица се чака да бъде подготвен новият пакет от антикризисни ограничения. Предстои и актуализация на бюджета през юни, сподели още Василев.

Той отговори и на превозвачите, които желаеха понижение на акциза. „ 50% понижение няма да има. Това, което желаят превозвачите, е неизпълнимо”, съобщи вицепремиерът.

Той увери, че обезщетенията за електрическа енергия ще продължат, до момента в който бъдат признати новите ограничения.

Държавата продължава да търси и най-лесният вид и за обезпечаване на отстъпка при горивата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР