Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще увеличи нивото

...
Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще увеличи нивото
Коментари Харесай

Зам.-председател на ЕК: Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще увеличи нивото на колективната ни сигурност

Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще усили равнището на нашата групова сигурност. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас, който взе присъединяване в провелата с „ Евксиноград “ тристранна среща България – Румъния – Гърция. 

„ Това значи по-добър надзор по външните граници, вместо да се концентрират ресурсите по вътрешните граници. И двете страни са постигнали забележителен прогрес, що се отнася до миграционния напън “, акцентира Схинас. 

Той изрази мнение, че до края на годината може да бъде реализирано „ позитивно решение за Шенген “, по отношение на България и Румъния.

По тематиката за разширението на Европейския съюз в посока Западните Балкани Схинас разгласи, че това зависи от напредъка в промените на всяка една страна. 

„ И Украйна, и Молдова са подготвени да създадат всичко допустимо с невиждана скорост, с цел да могат да подсигуряват, че са провели нужните промени. Вече са напът да станат пълноправни членове на нашето семейство “, уточни още заместник-председателят на Европейска комисия. 

Във връзка със обстановката в Държавата Израел Схинас удостовери, че на следващия ден в Брюксел ще се съберат министрите на външните работи, с цел да обсъдят въпроса. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР