Присъда затвор до 18 години грози трима български граждани, които

...
Присъда затвор до 18 години грози трима български граждани, които
Коментари Харесай

18 години затвор грозят трима българи в Турция за трафик на гюленисти

Присъда затвор до 18 години грози трима български жители, които са били разкрити от турските гранични управляващи при опит да изведат незаконно от Турция лица, обвинени за присъединяване в осуетения опит за прелом през 2016 година

В обвинителния акт българските жители се упрекват в осъществяване на незаконен трафик на гюленисти през българско-турската граница, осведоми Българска телеграфна агенция. Документът е бил направен от републиканския прокурор Абдулкерим Кардаш. В него се показва, че обвинените възнамерявали да изведат обвинените отвън Турция. Твърди се, че те са български изселници, които за услугата получили общо 9300 евро. Сумата е била открита в колата на обвинените.

Дейностите на тримата били разкрити при интервенция на турските гранични управляващи в региона на Капъкуле през ноември м.г. В колата им пътували шестима хипотетични гюленисти, против които имало възбрана за овакантяване на Турция.

Както прекарваните гюленисти, по този начин и хипотетичните каналджии са сложени под арест. Предвижда се процесът против тримата български жители да стартира в идващите дни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР