Природозащитници, обединени в групата Бетономорие, организираха протест пред парламента срещу

...
Природозащитници, обединени в групата Бетономорие, организираха протест пред парламента срещу
Коментари Харесай

Спрете терора над българите на собственото им Черноморие

Природозащитници, обединени в групата " Бетономорие ", проведоха митинг пред Народното събрание против следващите ремонти в Закона за устройството на черномоското крайбрежие, които ще улеснят безконтролното и безнаказано презастрояване. Ето какво гласи апелът им към жителите, оповестен във " Facebook ":

Свободните български жители от години се опълчват гласно и с протестни дейности против безконтролното и безнаказано презастрояване на Черноморското ни крайбрежие в прорез с конституцията на България.

Заграбените дюни, узурпираните платени плажове, неналичието на всевъзможни насърчения за развиване на различен туризъм – непосредствен до природата, направиха страната ни нежелана дестинация за хората, последователи на най-съвременните трендове в туризма и изгониха на открито - към по-гостоприемни страни - личните ни жители.

Днес законодателят прави още една крачка в тази посока и въпреки на доктрина да предлага опция за нов правилник за къмпиране, на процедура залага тотално ограничение на правата на жителите.

Няма да допуснем ограничението!

В страна, в която липсват условия, не можеш да налагаш забрани – без отговорност и осъзнаване за потребността от дълбоки промени на съществуващата правна рамка.

Очакваме от управниците на страната да подсигуряват опазването на българската природа и да защитят конституционните права на жителите, в полза на просперитета на България и бъдещите генерации.

Нека всички, които милеят за родината ни, свободата и справедливостта ни поддържат, и бъдат подготвени да защитят полезностите си! Време е! Възстановете държавната земя на България!

Да се върнат в благосъстоятелност на страната 3272 декара продадени и сменени плажове и дюни в Крапец, Шабла, Камчия, Шкорпиловци, Несебър, Слънчев бряг, Аркутино, Корал и да се забранят бъдещи отчуждавания в интерес на частноправни субекти. Да се отразят морските плажове (включително дюните) в кадастралната карта и кадастралните регистри, в сходство със профилираните карти.

Спасете националното ни благосъстояние! Да се сътвори

превантивна устройствена отбрана за терените зад незастроените плажове

и да не се позволява строителство по крайбрежната линия, в удостоверение на наднационалното значение на естественото ни завещание до разработване на национална устройствена скица на Черноморското крайбрежие.

Накажете отговорните и уважавайте свободните! Да се защитят конституционните цивилен права, качеството на живот и здравето на хората, като отпаднат възбраните за свободно къмпиране и фрапантно се засилят и ползват прецизни наказания за замърсяване и увреждане на природата.

Нека правото следва живота! Да се устроят зони за къмпинг на естествените им удобни места - зад плажовете и в страната, в удостоверение на българските обичаи и международните трендове за метод на живот и отмора, с регулации на

обезпечено стабилно ръководство на туризъм покрай природата.

Гарантирайте просперитета на страната! Да се основат държавни политики в интерес на развиването на къмпинг-туризма и насърчаване на къмпинг - културата - с поддръжката и експертизата на неправителствения бранш.

Спрете терора над българите на личното им Черноморие!

Да се основат ограничения срещу узурпирането на плажовете посредством концесии и наеми, които трансформират туристически бизнес в пленник на сенчестия бранш.

Гарантирайте върховенството на правото, а не на задкулисието!

Прилагането на закона да се подложи на разбор от влизането му в действие на 1 януари 2008 година Само транспарантната обществена полемика ще избегне противоконституционните и лобистски ремонти и опциите за тежки корупционни практики, които през днешния ден ни държат вън от Шенген и Еврозоната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР