Природният газ скача над 30% от днес КЕВР утвърди цена

...
Природният газ скача над 30% от днес КЕВР утвърди цена
Коментари Харесай

Природният газ поскъпва от днес

Природният газ скача над 30% от през днешния ден

КЕВР утвърди цена на природния газ за януари в размер на 133,41 лева./MWh, за предходния месец декември одобрената от регулатора цена беше 102,33 лева./MWh. Това оповестиха от енергийния регулатор. Според регулатора повишаващите се цени на природния газ постановат незабавно да бъде одобрен механизъм за компенсиране на топлофикационните сдружения, с цел да може те да продължат естествената си работа през есенно-зимния сезон.

Първоначално, на 10 декември " Булгаргаз ", внесе заявление цената 1 януари да стане 117,12 лв. за мегаватчас. Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов предизвести навън съвещание на КЕВР на 29 декември, че нарастването може да е по-значително, поради растежа на котировките на европейските хъбове от 10 декември до края на годината.

Заради азерския газ и петролната съставния елемент във формулата на съветския газ цената на сдружението е с 30-35% под настоящите на европейските пазари. Актуализираното заявление с поправените данни и предложение за цена се внася в първия ден на месеца, за който е цената.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР